hola

Un total de 4.738 alumnes han iniciat el curs escolar 2019-2020 a Santa Perpètua de Mogoda. La majoria s'han incorporat avui a les aules (cicle infantil, Primària i Secundària).

L'inici s'ha fet amb normalitat, amb claustres quasi complets i amb les obres de la primera fase de reforma de la cornisa de l’Escola Bernat de Mogoda acabada. Els més matiners van ser els 268 alumnes de les escoles bressol municipals que van començar el 6 de setembre en període d’adaptació.

El regidor d’Educació, Pere García, ha fet públiques les dades definitives de matriculacions. Per estudis, Santa Perpètua compta aquest any amb 2.581 matriculats d’Educació Infantil i Primària, dels quals 223 són infants de P3. García ha detallat que en Educació Infantil i Primària hi ha 1.674 matriculats a l'escola pública i 907 a la concertada. El regidor d'Educació ha comentat que aquest curs comença amb gairebé 50 vacants de P3 entre els onze grups que permetrà esponjar la matrícula viva i permet una ràtio mitjana de vint alumnes.

Pel que fa a educació Secundària, avui també han començat 1.499 alumnes d’Educació Secundària Obligatòria (ESO). Distribuïts 970 en els instituts públics i 529 a centres concertats. El regidor d'Educació ha recordat que s'ha ampliat a cinc els grups de primer de l'INS Rovira-Forns per aquest curs i el vinent.

Sobre les matrícules de Batxillerat, Pere García ha afirmat que es consoliden els grups en els dos instituts amb 213 alumnes.

L’Institut Estela Ibèrica, l’únic al municipi que ofereix Cicles Formatius de Grau Mitjà i Superior, compta amb 111 matriculats entre les branques d’Activitats comercials; Instal·lacions elèctriques i autònomes; Atenció a les persones en situació de dependència i Transport i logística.

També l’Escola Barcanova té aquest curs un total de 66 joves alumnes entre els tres Programes de Formació i Inserció (PFI) d’Activitats agropecuàries de Mosso de Quadra; Auxiliar de cuina i serveis de restauració i Auxiliar de vivers i jardins.

El regidor d'Educació, Pere García, ha recordat que aquest estiu s'ha executat la primera fase de la reparació de la cornisa de l'Escola Bernat de Mogoda i que l'Ajuntament està esperant que la Generalitat anuncii quan començarà la segona fase. García ha subratllat que insistiran a la Generalitat perquè executi totes les obres que siguin necessaris en els edificis educatius públics.

Sobre la possible construcció de l'edifici de l'Escola-Institut Els Aigüerols, el regidor d'Educació ha reafirmat que aquesta és l'aposta municipal però que la Generalitat sembla que va canviant d'idees i no es materialitza cap.


Foto: Alumnes aquest matí a l'Escola Santiga / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]