hola

Ahir es van complir 700 dies de l'empresonament del perpetuenc i president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez i a Santa Perpètua gairebé 200 persones es van concentrar per demostrar el seu suport a la família i el seu rebuig a la situació penal d'aquests líders socials.

La plaça de la Vila va tornar a ser l'espai reivindicatiu un altre dia 16 com des de fa 23 mesos. Gairebé 200 persones es van arreplegar al davant d'una pancarta amb el lema llibertat!! i amb els rostres dibuixats dels Jordis per reclamar la seva sortida de la presó. Les mostres de suport a Santa Perpètua s'han donat des de la decisió del jutge de decretar presó provisional, una decisió que no s'ha modificat ni un cop celebrat el judici del que s'espera la sentència en poques setmanes. En diversos mitjans es parla que l'aute dels jutges es farà públic abans del 16 d'octubre, data en la qual Jordi Cuixart i Jordi Sànchez complirien els dos anys privats de llibertat.

Ahir l'acte va ser musical i cultural ja que es van escoltar tres cançons i es van recitar dos poemes. En acabar, la família de Jordi Cuixart va anunciar que ahir el jutge ha admès a tràmit la querella presentada per CCOO contra el professor de dret penal i director de l'Observatori del Sistema Penal i Drets Humans de la Universitat de Barcelona Iñaki Rivera. La querella es basa en la intervenció de Rivera al programa de TV3 Tot es mou en el qual va dir que a les presons hi ha tortura, maltractes i vexacions.

La germana de Cuixart, Esther Cuixart, va dir que aquests 700 dies de presó del seu germà no són una llosa per a ella sinó que són 700 dies a descomptar de la sentència que li caurà. Cuixart va dir que el llibre del Jordi Ho tornarem a fer és un crit d'esperança.

Esther Cuixart ha reconegut que la família voldria una sentència absolutòria però que estan convençuts que això no serà així sinó que serà una sentència dura. Cuixart va demanar que s'esperi la sentència amb lluita, persistència i no pas amb tristor.


Foto: Un moment de la concentració a la plaça de la Vila / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]