hola

L'alumnat de 4t d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) de l’Escola Barcanova i un grup d’una optativa de 2n d’ESO de l’Institut Rovira-Forns van fer de redactors i locutors de l’Informatiu Migdia de Ràdio Santa Perpètua del 20 de novembre, el Dia Universal dels Drets dels Infants.

Els dos centres educatius han estat treballant des de fa unes setmanes en aquest projecte que ofereix el Servei de Comunicació en el marc de la Programació Estable a les Escoles sota el títol de 'Les notícies joves a la Ràdio'.

L’alumnat de Secundària d’aquests dos centres ha treballat a classe per grups l’elaboració de notícies locals que són del seu interès i, en una segona fase, un representant de cada grup es va traslladar als estudis de Ràdio Santa Perpètua per enregistrar la seva notícia. El resultat de 'Les notícies joves a la ràdio' es va poder escoltar el 20 de novembre i és accessible a través del podcast del web radio.staperpetua.org.

Aquest ha estat el segon curs que Ràdio Santa Perpètua ha ofert aquesta activitat que pretén introduir a l’alumnat de Secundària en la informació radiofònica i donar veu a les seves inquietuds sobre temes que siguin del seu interès. Durant el treball de classe se’ls donen coneixements bàsics sobre tipologia d’informació i conceptes bàsics per escriure una notícia com són resoldre les 5W. Els joves han escollit els temes que volien treballar i han buscat les seves fonts d’informació. Des del Servei de Comunicació s’apunta que la intenció és continuar oferint aquesta activitat en propers cursos.

Els temes que han interessat als joves participants han estat la celebració del 25N Dia per l’erradicació de la violència masclista, premis de loteria donats al municipi, el Gran Recapte d’Aliments, la campanya municipal Cap infant sense joguina, la propera Fira de Nadal, l’aparició de nius de vespa asiàtica, ballades solidàries, festival de patinatge, bàsquet i futbol i les marxes per la llibertat.

L’alumnat de l’Escola Barcanova també ha volgut fer saber aspectes interns del seu centre com les novetats de l’hort escolar o com funciona el projecte d’Escoles Verdes.


Foto: L'alumnat de Barcanova a l'estudi de Ràdio Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]

El consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia
18 Abr 2024 09:20 - RedaccióEl consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any [ ... ]