hola

El col·lectiu Fridays for future de Santa Perpètua va organitzar una manifestació divendres 30 de novembre contra la implantació del Burger King a la zona del Parc Central. Una desena de persones es van manifestar des de la plaça de la Vila, passant pel carrer de Pau Claris, el passeig de la Florida i l'avinguda de l'Onze de Setembre fins a les obres del nou restaurant del parc Central.

El col·lectiu, format per joves del municipi vol conscienciar sobre el canvi climàtic i demana a les institucions competents prendre-hi part. De fet, entre les consignes que cridaven durant el recorregut es reclamava l'actuació de l'Ajuntament per aturar la implantació del Burger King.

Un cop a la zona on es construeix l'edifici del nou establiment, es va llegir un manifest en el qual s'expliquen les motivacions del rebuig a Burger King. El col·lectiu Friday for Future SPM considera que aquesta cadena de restauració genera gran quantitat de residus sense fomentar el reciclatge i abusa dels plàstics d'un sol ús. Un dels membres del col·lectiu va llegir el manifest en el qual informa que la indústria ramadera allibera més gasos d'efecte hivernacle que el transport, provoca el 70% de la desforestació de l'Amazones i requereix un consum d'aigua insostenible.

Les motivacions de la manifestació contra el Burger King també són l'oferta laboral d'aquesta empresa que considera Fridays For Future que és precària. També el fet de que aquest establiment serà un gran competidor per als comerços locals i de restauració i perquè, segons el col·lectiu fomenta una alimentació insana i desequilibrada dirigida principalment a joves. En acabar va tenir lloc una assemblea oberta.


Foto: Un moment de la manifestació / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]