hola

A

L’escola de Jarra Sukuta a Gàmbia disposa d’un mòdul de tres aules amb llum i focus al pati gràcies al projecte d’Asperpol (associació cultural i esportiva perpetuenca de policies).

A finals de novembre una delegació formada per setze persones entre membres d’Asperpol i d’IPA (International Police Association) van viatjar fins a Gàmbia per instal·lar un grup fotovoltaic i les connexions elèctriques suficients per disposar d’alguns punts de llum i poder utilitzar algun equipament electrònic. Aquesta era la tasca principal del projecte Asperpol per Gàmbia i, segons explica la presidenta de l’entitat, Aurora Merchán, “ha transformat el poble ja que en el moment que va haver-hi llum al pati de l’escola, els infants el van convertir en la plaça del poble i ja el primer vespre jugaven a futbol”.

El projecte també ha inclòs pintar les aules on s'han instal·lat les plaques fotovoltaiques per dins i per fora, un treball que han fet els joves gambians. Merchán ha explicat que també es van pintar les pissarres i la paret que quedava per sota, per tal que els més petits també la puguin fer servir sense haver-se de pujar a una cadira.

El viatge va servir també per portar les cartes que l’alumnat de 5è i 6è de l’Escola La Florida havia escrit per als infants de Jarra Sukuta en el marc d’una activitat de la programació estable. Merchán ha afirmat que els va fer molta il·lusió rebre correspondència i que els treballaran a classe.

També es va lliurar material escolar donat des dels centres educatius perpetuencs i esportiu. El projecte ha comptat amb subvencions de l’Ajuntament de Santa Perpètua i Polinyà i de diverses empreses.

Entre l’expedició hi havia un metge del Servei d’Emergències Mèdiques i una infermera que van atendre 245 persones. Aurora Merchán ha avançat que per l'any vinent estan pensant en fer un projecte de caràcter sanitari iha destacat que han rebut molt de persones que no tenen res.


Foto: La reformada escola de Jarra Sukuta / Asperpol

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]