hola

La darrera sessió de la Junta Local de Seguretat va donar llum verda el 19 de novembre a la redacció d’aquest document que pretén incidir en la millora de la seguretat del municipi, impulsar la qualitat dels serveis de seguretat, promoure una avaluació continuada de l’estat de la seguretat pública, situar la prevenció com a eix de millora, fomentar la participació ciutadana per incidir en la millora de la seguretat i impulsar la cultura de la seguretat al municipi com a objectius, segons ha explicat la regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Valenzuela.

“El Pla permetrà incidir en la prevenció i disposar d’un full de ruta en matèria de seguretat”, ha manifestat la regidora que ha afegit que també servirà per auditar els serveis de seguretat, retre comptes de la gestió i afavorir la participació i la col·laboració de la ciutadania en la matèria.

La Junta Local de Seguretat és l’organisme encarregat d’acordar l’elaboració i aprovar aquest document. La Junta va nomenar en la seva darrera sessió la coordinació tècnica d’aquest projecte al cap de la Policia Local, Xavier López, que impulsa i coordina la tasca de la Comissió de treball del Pla, formada per responsables de diferents àmbits, que desenvoluparà i concretarà les actuacions i accions. Així, López ha explicat que es compta amb la participació d’una representació dels cossos de seguretat que operen a Santa Perpètua però també de la societat perpetuenca, amb l’objectiu que el document s’adeqüi a la realitat del municipi i sigui el més complert possible. Així, hi prenen part la Junta Local com a impulsora, els cossos de Policia Local, Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil, Bombers, Protecció Civil, responsables dels serveis municipals, la comunitat educativa, les direccions dels centres de salut, representants de les associacions de veïns i comerciants, a més d’altres entitats i representants del teixit social del municipi.

El cap de la Policia Local ha indicat que la Llei del Sistema de Seguretat Pública de Catalunya estableix que “els plans de seguretat s’han d’elaborar tenint en compte els objectius de les polítiques de seguretat acordades pels òrgans superiors i de coordinació i les directrius tècniques que aprovi el departament titular de les competències en matèria de seguretat pública, amb la finalitat de facilitar-ne l’homogeneïtat i la integració”. També ha afegit que aquest document ha de “tenir en compte, en llur àmbit respectiu, les previsions contingudes en els plans de protecció civil, de seguretat viària, de seguretat en joc i espectacles i altres que els puguin afectar”.

Així, segons estableix la legislació vigent, el Pla haurà d’analitzar la situació de seguretat actual; definir els objectius generals, les prioritats i els mitjans i els recursos disponibles; i especificar les accions que s’han d’emprendre, el calendari d’aplicació, els mètodes de seguiment i avaluació i el període de vigència.

El Pla està actualment i fins aproximadament el mes de febrer en període de diagnosi amb la detecció de necessitats i recursos. El coordinador tècnic i cap de la Policia Local ha explicat que s’està recopilant informació sobre l’entorn físic, demogràfic i econòmic; dades d’emergències; estadístiques de la policia i de la justícia; i sobre l’oferta i la demanda de seguretat i sobre les problemàtiques específiques de seguretat.

Amb aquesta informació a l’abast, entre els mesos de març i abril, es definiran els objectius estratègics i específics i es dissenyaran i calendaritzaran les accions i actuacions que ha de preveure el Pla, ha afegit López que ha anunciat que l’objectiu és que el document es pugui aprovar entre els propers mesos de maig i juny.

Per últim, el document es clourà amb la fase d’avaluació, que consistirà en el seguiment de l’execució de les accions, l’avaluació de l’assoliment dels objectius marcats i l’elaboració d’un informe anual.


Foto: Abordarà la seguretat pública integralment / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]