hola

Les obres de rehabilitació d’espais històrics de la Granja Soldevila per a la seva recuperació com a museu han entrat en la darrera fase. Els treballs consisteixen en la restauració i la rehabilitació del Celler, l’antesala de la Formatgeria, la Formatgeria i l’Auditori de la Granja Soldevila amb la finalitat de museïtzar aquests espais que se sumaran al projecte del futur museu de la ciutat que tindrà com a eix central El Vapor.

Aquest mes una delegació municipal encapçalada per l’alcaldessa, Isabel Garcia, ha fet una visita d’obres per comprovar l’estat d’aquesta rehabilitació, que es va iniciar el mes de novembre. Sorpresa i satisfacció són les sensacions que ha descrit la primera edil en veure els resultats de les obres, "S'ha destapat una part de la joia que és la Granja Soldevila", ha detallat.

El Celler, l’antesala de la Formatgeria i la Formatgeria de la Granja Soldevila són els espais més vinculats a l’antiga granja de llet, pionera en la patent de llets maternitzades i altres derivats làctics a finals del segle XIX. La zona de la Formatgeria, fins a aquestes obres, era un espai pràcticament desconegut ja que es troba totalment soterrat sota el passatge de Mas Granollacs. Els treballs, que tenen un pressupost de 255.608,19 euros, els està executant l’empresa Vesta Rehabilitación SL. L’Ajuntament compta amb una subvenció de 200.000 euros de la Diputació. La patologia més difícil de resoldre han estat les humitats de fins al 95%.

L’alcaldessa, Isabel Garcia, ha qualificat d’espectaculars els espais que han estat rehabilitats i ha subratllat que permetran veure les característiques arquitectòniques, explicar la història de la indústria lletera Granja Soldevila i vincular-la a la indústria actual. Garcia considera que “s’ha d’invertir i s’ha de posar en valor el patrimoni municipal”.

El mes de febrer hi ha programades activitats a l’Auditori de la Granja, l’antiga capella, que lluirà vitralls nous. Aquestes obres formen part del Projecte del Vapor Aranyó i Centre d’Indústria Viva de Santa Perpètua de Mogoda que està cofinançat pel Fons FEDER de Catalunya 2014-2020.


Foto: Una delegació municipal va visitar les obres de rehabilitació de la Granja Soldevila / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]