hola

El Ple de la Diputació de Barcelona va aprovar en la darrera sessió celebrada el 30 de gener una moció favorable al perllongament de la línia R4 a l’aeroport del Prat, que inclou la proposta de l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda de crear un intercanviador d’aquesta línia de Rodalies amb la R8, que properament connectarà el municipi a través de l’estació que s’està construint a l’alçada de la Granja Soldevila.

La proposta va comptar amb els vots favorables de tots els grups del plenari (PSC, ERC, En Comú Guanyem, C’s i PP) a excepció de Junts per Catalunya, que es va abstenir.

El grup Tot per Terrassa va presentar la moció sobre la proposta vallesana de perllongar la línia R4 a l’aeroport del Prat i durant la sessió plenària el grup En Comú Guanyem va presentar in voce dues esmenes relatives a la necessitat de la creació d’intercanviadors de la línia R4 amb la línia R8 Papiol-Mollet, que es van acceptar i incloure a la moció.

La Generalitat va anunciar al desembre l’acord d’atribuir sense concurs públic la prestació del servei d’accés ferroviari a l’aeroport a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, obviant la proposta de perllongar la línia R4 cap al Prat, plantejada històricament en anteriors plans, segons apunta la moció que assenyala que “no es té en compte, tampoc, el milió d’habitants de la comarca del Vallès Occidental que veurien amb aquesta prolongació una connexió directa amb l’aeroport. I es veuria incrementada amb els necessaris intercanviadors de la R4 amb la línia Papiol-Mollet on presta servei la R8”.

El Ple de la Diputació demana a la Generalitat que redacti el Pla Específic de configuració de serveis de Rodalies, que inclou els estudis per determinar entre les diferents alternatives i que s’obrin els processos participatius necessaris perque ciutadania, administracions públiques i societat civil pugui fer suggeriments i al·legacions. També sol·licita que mentre s’aprova aquest Pla es deixi sense efecte l’acord amb Ferrocarrils de la Generalitat i que “les decisions que calgui prendre es facin en concordança amb la planificació existent i concretament amb la previsió de que sigui la R4 la línia que doni servei a l’aeroport. I que contempli l’existència d’intercanviador d’aquesta línia amb la línia Papiol-Mollet on presta servei la R8”.


Foto: Un tren de la R8 a l'alçada de les obres de l'estació de Santa Perpètua / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]