hola

L’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha tramés una carta a totes les alcaldies del Vallès Occidental i Oriental, així com als presidents dels dos Consells Comarcals, per presentar i promoure la proposta de creació de la figura d’un Comissionat/da de Mobilitat del Vallès.

Aquesta proposta s’emmarca en el procés d’exposició al públic del Pla Específic de Mobilitat del Vallès (PEMV), promogut pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i actualment en exposició al públic fins el 6 d’abril.

A la carta s’afirma que, més enllà de l’opinió sobre les mesures concretes proposades al Pla, “ens semblen del tot insuficient els mecanismes que es proposen de gestió i seguiment del Pla, que preveu més d’una setantena de mesures i més de 2.400 milions d'euros d’inversió fins el 2026”. I s’afegeix que cal garantir “un impuls institucional, polític i tècnic de l’aplicació del Pla, per tal d’augmentar la seva factibilitat d’execució, i això requereix una dedicació quotidiana i completa”.

L’edil perpetuenca considera que “no ens podem permetre arribar al 2026 i lamentar-nos de no haver fet tot el possible i haver tingut tots els instruments necessaris per assegurar que les millores derivades de les actuacions proposades no siguin una realitat”. Tot i considerar que bona part de les propostes plantejades per Santa Perpètua estan recollides al PEMV, a la carta s’anuncia que l’Ajuntament plantejarà, entre d’altres, una al·legació centrada en la creació de la figura del Comissionat/da de Mobilitat del Vallès per considerar-la essencial i ha demanat el suport de les alcaldies del Vallès en aquest aspecte.

El Pla específic de mobilitat del Vallès està en període d'exposició pública fins al 6 d'abril. El document inclou 77 accions a les dues comarques vallesanes orientades a una mobilitat més sostenible, eficient i segura, amb el transport públic com a protagonista. Les actuacions permetran millorar la qualitat, connectivitat i equilibri territorial del sistema, augmentar l’ús del transport públic, reduir la congestió viària i incorporar noves tecnologies en la gestió, segons ha detallat la Generalitat. Les mesures s’executaran fins al 2026 i disposen d’un pressupost de 2.500 milions d’euros. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va presentar el 14 de febrer al Consell Comarcal el Pla als ajuntaments i entitats que han participat en l’elaboració, entre els quals figura el consistori perpetuenc. Calvet va expressar satisfacció “per la feina que hem fet fins ara entre el territori, entès en totes les seves dimensions, no només en la institucional, i en el Govern de la Generalitat, per disposar d’aquest Pla”.

Durant l’acte, l’alcaldessa, Isabel Garcia, va prendre la paraula i va valorar positivament la tramitació del PEMV que “constitueix el reconeixement de la realitat del Vallès com una unitat territorial en el marc de la Regió Metropolitana de Barcelona”. Garcia va proposar el nomenament consensuat d’un “Comissionat per a la Mobilitat del Vallès” encarregat del seguiment i impuls del Pla. També va sol·licitar que es prioritzés entre les 77 mesures incloses, “és un exercici imprescindible, s’ha d’orientar a garantir, preferentment, una millora de la mobilitat interna i de la quota de transport públic al Vallès, de manera que de forma immediata es puguin implementar projectes ja madurs i que tenen un cost comparativament assumible com ara els intercanviadors de la R8, la xarxa de Bus Ràpid del Vallès o les millores de la Xarxa Viària Secundària, que permetrien expressar una nova dinàmica en l’abordatge del problema de mobilitat al Vallès”.


Foto: Carretera B-140 / Joel Mesas

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]