hola

La fleca Pa Artesà del Vallès de Santa Perpètua de Mogoda té l'honor de ser la que fa el "millor xuixo del món". Així ho ha decidit el jurat del Concurs Mundial de Xuixos de Girona que s'ha fet aquest diumenge 1 de març, i que ha valorat "el sabor harmònic" del pastís que ha presentat el perpetuenc, que s'ha emportat 1.500 euros de premi.

El Pa Artesà del Vallès, empresa amb més de 40 anys d'experiència dirigida per Jaume Junyent, ha guanyat la segona edició del Concurs Mundial de Xuixos de Girona. Aquest establiment competia amb altres 34 establiments. Les bases eren més exigents enguany ja que no es podia "injectar" la crema un cop cuita la pasta, una tècnica que es fa servir en algunes fleques. Això, a banda de donar seguretat alimentària ja que fregint el xuixo amb la crema a dins es pasteuritza, permet valorar millor la tècnica de cada pastisser.

El jurat l'han format companys del Gremi de Pastissers, periodistes, professors de l'Escola de Pastisseria i el Gremi de Flequers Artesans de les comarques de Girona. El concurs de xuixos s'ha emmarcat dins l'Àgora Dolça que s'ha desenvolupat aquest cap de setmana a Girona.

Jaume Junyent ha explicat a Ràdio Santa Perpètua que es va decidir a participar al concurs donat que els xuixos que fa agraden molt a la clientela i ha subratllat que per al certamen va fer-hi uns petits retocs a la recepta. Junyent ha destacat que el fet de no poder injectar la crema un cop fet el xuixo va suposar un esforç afegit.

La notícia del triomf en el Concurs Mundial de Xuixos s'ha notat aquesta setmana a l'obrador del Pa Artesà del Vallès. El seu propietari Jaume Junyent ha posat als operaris a fer xuixos amb la mateixa recepta guanyadora i ha assegurat que està desbordat amb les demandes.


Foto: Un xuixo de Pa Artesà del Vallès / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]

El consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia
18 Abr 2024 09:20 - RedaccióEl consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any [ ... ]