hola

La Regidoria de Salut Pública ha informat que la setmana vinent està previst realitzar la campanya anual de control de cotorres argentines. Aquesta espècie d'au és invasora i cada cop és més nombrosa al municipi. Els controls es faran en les zones del carrer del Bosc del Miralpeix, el parc de la Pesseta, el passeig de Can Taió, a l'avinguda de Jacint Verdaguer entre les avingudes de l'Onze de setembre i de l'Estela ibèrica, i a la zona de la Granja Soldevila.

Les operacions de control es perllongaran durant dos dies. En cas de pluja no es podria fer i caldria buscar unes noves dates per a l'actuació. L'Ajuntament de Santa Perpètua fa anys que duu a terme aquests controls però tot i això cada cop hi ha més cotorres argentines a la localitat, segons asseguren fonts municipals.

La tècnica de Salut Pública, Montse Prior, ha explicat que la millor manera de controlar la població de cotorres argentines és destruint els nius a la primavera que es quan es produeix el període d’incubació dels ous. Aquestes aus no es deixen agafar i no es pot fer servir el mateix sistema que amb els coloms amb xarxes o gàbies de captura.

Montse Prior ha explicat que els nius de cotorres argentines poden arribar a pesar 200 quilos, el fan servir vàries parelles a l'hora i els construeixen a gran alçada, per això és necessari accedir-hi amb grues de grans dimensions per poder extreure els ous ara a la primavera i controlar així que hi hagi més població de cotorres.

La tècnica de Salut Pública ha subratllat que es tracta d'una au invasora que elimina la presència d'autòctones i que a més provoquen molt soroll a més del perill que suposa la corrosió que causen els seus excrements. Ha apuntat que les tasques de control es faran la setmana vinent per dos operaris que actuaran durant dos dies .

 

Foto: Darrera campanya de control de cotorres realitzada al parc de la Pesseta / L'Informatiu 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Aquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM
18 Abr 2024 11:33 - RedaccióAquest divendres finalitza el període d'inscripció al programa Estiu SPM

  L’Ajuntament de Santa Perpètua ofereix la programació Estiu SPM que consta dels Casals d’estiu, [ ... ]

Obertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M
18 Abr 2024 11:07 - RedaccióObertes les inscripcions per al bus a demanda que funcionarà gratuïtament el 12M

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda oferirà el servei de bus urbà gratuït durant la propera [ ... ]

El consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia
18 Abr 2024 09:20 - RedaccióEl consum domèstic d'aigua baixa durant el primer trimestre fins al 153 litres per habitant i dia

Els consums domèstics d’aigua de Santa Perpètua van baixar durant el primer trimestre de l’any [ ... ]