hola

Des d'aquest dimecres dia 1 i fins els 29 de juliol, els infants matriculats a les escoles bressols municipals poden tornar a les seves aules als diferents centres de Santa Perpètua: Can Folguera, Els Pins i L’Espiga. Finalment, són 22 les famílies que han gaudit avui de la reobertura del servei però l’Ajuntament no descarta que al llarg de la setmana siguin més els infants que vagin a l’escola.

Per a la seva posada en marxa, les escoles bressol han hagut de fer un pla de reobertura que inclou totes les mesures de seguretat i higiene i l’organització adequada en el marc d’aquesta etapa de represa.

Així doncs, l’horari d’atenció als infants és de 8 del matí a a 13 hores amb un màxim de quatre hores a l’escola bressol. Les entrades i sortides són esglaonades per grups per evitar que les famílies es trobin, a més, es poden fer per diferents portes d’accés. Segons els nombre de grups que finalment es vagin obrint, les direccions de les escoles organitzaran de la millor forma aquestes entrades i sortides i les famílies interessades rebran les instruccions específiques per al grup del seu infant.

El servei que no s’ofereix és el de menjador i les famílies han de signar una Declaració Responsable per tal d’assegurar que els seus infants compleixen les condicions que marca el Departament de Salut per assistir a l’escola. Sense aquesta declaració, els infants no poden gaudir del servei.

Des de l’Ajuntament expliquen que els centres prendran totes les mesures de seguretat higiene recomanades per la Covid-19 i que tot el personal de l’escola bressol ha realitzat un curs de formació respecte les mesures de seguretat i higiene impartit per empreses especialitzades.

En arribar a l’escola les soles de les sabates dels infants són desinfectades i entren a la classe on se’ls hi renten les mans amb aigua i sabó. Aquesta neteja de mans es fa vàries vegades al llarg del matí. Les mestres de la classe seran sempre les mateixes i duen mascaretes i utilitzen gel hidroalcòholic. A més, l’escola es ventila diàriament en diferents moments i es neteja i desinfecta el centre completament cada dia.

Pel que fa als lavabos, es desinfecta en diferents moments de l’estada dels infants a classe.

En cas que algun infant presenti símptomes compatibles amb la Covid-19, se'l portarà a una aula diferent de la resta d’infants i l’escola es posarà en contacte amb la família i amb el CAP o el 061 seguint les instruccions que al respecte es donin des del serveis sanitaris.


Foto: L'Escola Bressol Municipal Els Pins aquest dimecres 1 de juliol / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]