hola

La pacificació del trànsit de vehicles a Santa Perpètua de Mogoda s’està accelerant amb les mesures de seguretat imposades arrel de la crisi sanitària causada per la Covid-19. A l’avinguda de l’Onze de Setembre s’ha pintat a la calçada la silueta d’una bicicleta perquè aquest espai l’hauran de compartir els turismes, furgonetes, camions i motocicletes amb patinets elèctrics i bicicletes. El mateix passa amb l’avinguda de Barcelona, que ja es va senyalitzar fa un temps. Paral·lelament, als antics carrils bici senyalitzats a les voreres d’aquests vials, s’ha pintat la figura d’un vianant per tal que la ciutadania reconegui aquests espais com de circulació de persones.

La Regidoria de Via Pública ha explicat que aquesta mesura s’ha pres perquè amb la normativa de distanciament social i seguretat sanitària cal deixar dos metres entre els edificis i les terrasses dels restauradors i també amb el final de la vorera. A més, Via Pública ha tingut en compte les possibles cues de persones a l’exterior d’establiments comercials i de restauració.

Properament entrarà en vigor un decret de la Direcció General de Trànsit que transformarà Santa Perpètua en ciutat 30 ja que establirà la implantació de límit 30 km/h en zones urbanes amb un sol carril de circulació per sentit, entre altres mesures. En el cas de la nostra localitat, en la zona urbana només hi ha un carrer amb dos carrils de circulació, l’avinguda de l’Onze de Setembre, entre la C-59 i la rotonda dels arbres blancs. Amb aquesta velocitat, la bicicleta ha de compartir l’espai amb els vehicles i, per això, la mesura, que ja ha començat a implantar-se, serà permanent. Només podran circular per la vorera els patinets i bicis d’infants que vagin al ritme del caminar d’una persona.

Per millorar el passeig de les persones i la pacificació del trànsit, l’Ajuntament talla a la circulació de vehicles uns trams del passeig de la Florida, la Rambla i el Pont vell els caps de setmana.


Foto: Avda Onze de Setembre / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Nou grup de trobades de mares i pares d'adolescents
17 Abr 2024 10:50 - RedaccióNou grup de trobades de mares i pares d'adolescents

Aquesta primavera el programa SPM en família que organitza el Servei d'Orientació i Acompanyament [ ... ]

L'INS Estela Ibèrica celebra dimecres i dijous jornades de portes obertes dels Cicles Formatius i Batxillerat
15 Abr 2024 17:36 - RedaccióL'INS Estela Ibèrica celebra dimecres i dijous jornades de portes obertes dels Cicles Formatius i Batxillerat

L’Institut Estela Ibèrica organitza jornada de portes obertes per a Batxillerat i cicles formatius [ ... ]

Millora de la seguretat viària a la carretera B-140
15 Abr 2024 17:26 - RedaccióMillora de la seguretat viària a la carretera B-140

L’Ajuntament de Santa Perpètua està finalitzant els treballs de millora de la seguretat viària [ ... ]