hola

La Xarxa de Suport Mutu ha acabat la seva tasca al juny coincidint amb la finalització de l’estat d’alarma que es va decretar a mitjans de març per la pandèmia originada per la Covid-19. Aquesta iniciativa solidària de Santa Perpètua va rebre un total de 120 trucades al telèfon de la xarxa i va realitzar 210 serveis durant el confinament. Una cinquantena de persones han estat vinculades d’una manera o un altre a aquesta Xarxa de Suport Mutu. Altres dades d’aquesta iniciativa han estat el suport telefònic que han fet les persones voluntàries (45), trucades més serveis (255), persones que es van posar en contacte a través del WhatsApp (54) o persones interessades en ser voluntàries (70). Els darrers dies encara quedaven dotze voluntaris realitzant serveis per a la ciutadania del municipi.

Durant el mes de maig va baixar notablement els serveis del voluntariat. Des de l’11 de maig que la ciutadania ja va començar a sortir al carrer, alguns van prescindir del voluntariat i van tornar a realitzar ells mateixos la compra. També es va donar la circumstància que alguns voluntaris també es van incorporar a la feina i no van poder continuar fent aquesta acció solidària.

El Punt de Voluntariat, depenent de l’Àrea de Ciutadania i Serveis a les persones, ha enviat una carta als voluntaris que han format part d’aquesta xarxa i els recorda que l’acció del voluntariat hauria de fer-se a través d’entitats sense ànim de lucre (associacions, fundacions...) tal i com recull la llei del voluntariat.

El Punt de Voluntariat de Santa Perpètua ofereix suport i assessorament a totes aquelles persones que d’una manera o altra vulguin continuar fent voluntariat, ja sigui en alguna associació, constituint una de nova o a través de grups informals vinculats a altres entitats.


Foto: Un voluntari de la xarxa fent la compra durant l'estat d'alarma / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]