hola

El darrer informe de l'Impacte de la Covid-19 a Santa Perpètua de l'Observatori Socioeconòmic municipal mostra dades preocupants amb la detecció de 37 nous casos positius de la malaltia en ciutadania del nostre municipi entre els dies 12 i 19 de juliol. També durant la darrera setmana s'han incrementat 142 el nombre de casos sospitosos, xifra que suposa un increment del 71,1%.

Davant d'aquestes dades, el Comitè d'Emergència municipal, presidit per l'alcaldessa, Isabel Garcia, ha decidit aquest migdia suspendre l'acte d'homenatge per a aquest divendres 24 de juliol, realitzar de manera telemàtica l'acte sobre les al·legacions al Pla de Mobilitat del Vallès, previst per a aquest dimecres i no autoritzar la Festa del Xai.

Dels 37 nous positius, 11 han estat a partir de test PCR i 26 amb test ràpid. El pic de més deteccions es va produir entre els dies 15 i17 de juliol, amb 31 casos. Així, a data 19 de juliol, a Santa Perpètua hi ha 186 casos acumulats positius de Covid-19 i uns altres 1.270 de sospitosos, des de l'inici de la pandèmia. Dels 186 positius, el 58,6% són dones i un 41,4%, homes. Respecte del total de casos (positius i sospitosos), la incidència més gran del virus també s'observa entre la població femenina amb un 57,1% de casos de dones i un 42,9% d'homes.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha lamentat aquestes dades i ha demanat responsabilitat a la ciutadania perquè “el virus continua entre nosaltres i molt actiu”. La primera edil també ha criticat que el Govern de la Generalitat no dugui a terme una política clara i coherent amb les restriccions decretades per frenar l'avanç de la Covid-19. Isabel Garcia també ha denunciat incoherències com el fet que es tanquin museus i activitats culturals, on l'aforament realment sí està controlat, i es mantinguin oberts espais de socialització que congreguen aglomeracions de persones com les platges o es recomani l'ocupació al 50% a terrasses i bars. “Els municipis no tenim les competències per decretar les mesures que a dia d'avui s'estan evidenciant necessàries per continuar lluitant contra la pandèmia”, ha indicat l'alcaldessa que ha afegit que “el govern de la Generalitat ha de ser valent i prendre decisions clares per controlar i revertir aquesta situació. Les dades aconsellen extendre les restriccions a tota la regió sanitària de Barcelona per ser efectius”.

El període més intens de la malaltia al nostre municipi es va produir entre el 19 i el 28 de març quan es van detectar un total de 60 positius. Des d'aleshores, la tendència havia anat a la baixa tot i que amb petites revifades. Des de l'1 de maig, s'havien experimentat setmanes d'estabilitat fins a la setmana passada. “És possible que aquest increment tingui relació amb el relaxament de les mesures de prevenció i l’increment de la mobilitat”, apunta l'Observatori que afegeix que “si tenim en compte que el període d’incubació de la malaltia abans de mostrar simptomatologia és d’uns 15 dies, és força probable que la transmissió del virus tingués lloc al voltant de la revetlla de Sant Joan i a finals del mes de juny, a causa de l’increment del contacte social intrafamiliar, entre altres motius”.

Si es comparen les dades amb la Regió Sanitària de Barcelona (RSB), que inclou les metropolitanes nord i sud, a més de la de Barcelona ciutat, i el conjunt de Catalunya, a Santa Perpètua el nombre de casos positius per cada 10.000 habitants és força menor, però si es marca com a referència el dia 11 de juliol, el repunt registrat se situa en el 24,8%, xifra que triplica el creixement registrat a la RSB, amb un 8,6%, i de Catalunya, amb un 8,5% d'increment.

L'informe també apunta que Santa Perpètua té una taxa bruta de positius de 73,1 casos per cada 10.000 habitants, 39 menys que el valor de la Regió Sanitària de Barcelona i 34 casos menys que al conjunt del país. Pel que fa a la taxa estandarditzada, el valor de SPM és de 78,37 casos per cada 10.000 habitants i se situa 18,3 punts per sota de la Regió Sanitària Metropolitana Nord i 27,5 casos menys que de la regió sanitària del Baix Vallès, segons detalla l'estudi.


Foto: Gràfic de l'evolució de casos al municipi / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]