hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua està treballant el document d’al·legacions al Pla específic de Mobilitat del Vallès (PEMV), que es poden presentar fins al 3 d’agost. El document inclou 77 accions a les dues comarques vallesanes orientades a millorar la qualitat, connectivitat i l’equilibri territorial del sistema, augmentar l’ús del transport públic, reduir la congestió viària i incorporar noves tecnologies en la gestió. Les mesures s’executaran fins al 2026 i disposen d’un pressupost de 2.500 milions d’euros.

L’Ajuntament havia convocat per al 22 de juliol un acte d'audiència pública al Centre Cívic El Vapor per compartir amb entitats i ciutadania les al·legacions municipals, però les darreres dades de l'evolució de la Covid-19 al municipi que apunten un increment preocupant dels casos positius de coronavirus la darrera setmana han comportat que el Consistori hagi replantejat aquesta activitat i aquelles que suposin una concentració de més de 10 persones. Així, aquest dimecres 22 de juliol a les 18 hores tindrà lloc una sessió telemàtica a través de la plataforma Teams. L'Ajuntament ha enviat l'enllaç ha enviat l'enllaç a les entitats i altres persones del municipi que han participat en el procés. Qualsevol altre persona que vulgui assistir a la sessió ha de sol·licitar l'enllaç per correu electrònic a l'adreça alcaldia@staperpetua.cat abans de les 14 hores de demà dimecres. A més, per a aquelles persones que no puguin connectar-se, la sessió es gravarà i es podrà visualitzar a partir de l'endemà, dijous 23 de juliol, al canal de youtube de l'Ajuntament i es podran transmetre observacions i aportacions per correu electrònic a l'adreça alcaldia@staperpetua.cat fins al divendres 24 de juliol. 

El Consistori perpetuenc considera necessària una priorització entre les 77 actuacions del PEMV

Com a propostes específiques relacionades amb el nostre municipi, amb l’objectiu de resoldre la saturació del sistema viari de la B140 i l’AP7, l’Ajuntament proposa l’estudi de la Ronda Sud de Sabadell, la remodelació dels accessos 18 i 19 de l’autopista i millores a la B140 com ara la construcció d’una rotonda a dos nivells a Can Sabau, la duplicació a dos carrils, la creació d’un camí de vianants segregat i d’un camí ciclable amb accés als polígons, la seguretat de les parades de bus i la protecció de l’espai natural a l’entorn de Santiga i la seva accessibilitat a peu.

Pel que fa a la xarxa ferroviària, el Consistori sol·licita la creació d’intercanviadors de la línia R8, la creació d’un bypass entre les línies R3 i R8 i un intercanviador al municipi en la futura estació de la R8 i l’impuls de la intermodalitat bus-bici-ferrocarril d’aquesta nova estació.

L’Ajuntament també inclourà la petició de reordenació del sistema viari de la C17 i la C33 per evitar l’increment del trànsit amb la futura terminal intermodal de mercaderies del Vallès, que anirà a l’estació de la Llagosta, i la realització d’un accés d’ample internacional en aquesta terminal i a la planta d’Alstom.

El Consistori perpetuenc considera necessària una priorització entre les 77 actuacions del PEMV; proposa la creació de la figura d’un comissionat, per realitzar l’impuls i el seguiment de les actuacions; la creació d’una APP d’informació sobre el transport públic al Vallès; i l’estudi d’un sistema tarifari per a la mobilitat interior entre ambdues comarques. També, i a causa de la situació derivada de l’emergència sanitària, creu que cal posar un major èmfasi en aspectes com la mobilitat no motoritzada i les zones lliures de circulació, tenint especialment en compte les persones més vulnerables.

En relació a la lluita contra el canvi climàtic, l’impacte de les emissions i els riscos ambientals, el Consistori sol·licita l’establiment de la limitació i la regulació de la velocitat variable a l’AP7 i a les autovies, i la realització de barreres sòniques, preferentment vegetals, en les infraestructures viàries d’alta capacitat, com l’autopista, i ferroviàries, en relació a la R8. També es demana que s’incloguin mesures concretes per a la promoció de la bicicleta com a mitjà de transport interurbà i la creació d’una xarxa d’estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics. Alhora, l’Ajuntament demana la inclusió de més mesures per garantir una reducció de les diferències en la quota modal del transport públic interna al Vallès i amb Barcelona.


Foto: Retenció de vehicles a la B-140 per accedir a la rotonda de Can Sabau / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]