hola

La Regidoria de Solidaritat i Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha signat un conveni amb l'ONGD local SPSolidària a través del qual es farà un projecte als campaments de refugiats sahrauís a Algèria. Es tracta de la construcció d'un magatzem i dos molins que permetrà moldre els cereals que Nacions Unides fa arribar als campaments com a un dels elements bàsics de la nutrició del poble sahrauí. El fet d'enviar el gra i no la farina limita les possibilitats d'elaboracions i d'ingesta sobretot per part de la població més vulnerable com són infants i gent gran.

El Consell de la Daira dels campaments de Tindouf va fer la petició d'aquest nou equipament, que es gestionarà de manera pública i sota la responsabilitat del Consell, en la missió política-tècnica del consistori perpetuenc del 2018. El projecte porta per títol Promoció de l'economia pública per al desenvolupament social. Dotació de molins de gra per a les dones de Tifariti. L’Ajuntament el subvencionarà amb un import màxim de 9.000 euros.

La regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional, Neus Garcia, considera que aquest és un projecte molt interessant perquè la construcció d'un petit magatzem amb dos molins de gra que gestionaran les dones del campament de Tifariti.

L'Ajuntament de Santa Perpètua ha escollit SPSolidària per realitzar aquest projecte degut a l'experiència en programes diversos als campaments de refugiats sahrauís. La presidenta de l'ONGD. Lídia Aymerich, ha explicat que el compromís de Santa Perpètua era ferm i les obres del magatzem ja van començar abans de l'estiu per evitar els mesos de calor insuportable. Aymerich diu que és un projecte que els fa molta il·lusió perquè se centra en el benestar i l'alimentació de les persones refugiades.

Des de SPSolidària han explicat que l'ONU envia els sacs de cereals en gra i això dificulta la seva utilització ja que per coure'l es necessita molta energia i molt de temps i costen molt de pair. Aymerich ha recordat que la petició la va fer l'alcaldessa de Tifariti convençuda que si es pogués fer farina seria millor sobretot per a la infància i la gent gran.

Aquest projecte senzill compleix nou dels Objectes de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. La presidenta de SPSolidària ha destacat que es millora l'alimentació, la igualtat de gènere, es dona impuls econòmic, es minva la desigualtat entre famílies i és reforça les institucions dels campaments.

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]