hola

Més de 4.000 alumnes han començat aquest dilluns 14 de setembre el nou curs 2020-2021 a Santa Perpètua. La situació actual d’emergència sanitària marca aquest inici amb la instauració de noves mesures d’obligat compliment per minimitzar el risc de contagis i el protocol a seguir en cas d’algun positiu per la Covid-19. Els equips directius dels centres perpetuencs han establert les mesures necessàries per complir amb la nova normativa i encaren un curs amb moltes incerteses però amb la il·lusió del retorn a l’educació presencial que asseguren és la més eficaç. Les noves mesures de seguretat i higiene dictades per la Generalitat inclouen el rentat de mans cinc cops al dia, l’ús de les mascaretes a partir dels sis anys, grups de convivència estables, distàncies de seguretat, esglaonament en entrades i sortides i accessos diferenciats per grups d’edat.

Per poder facilitar aquestes entrades i sortides, l’Ajuntament de Santa Perpètua ha habilitat a les escoles Bernat de Mogoda i Els Aigüerols nous accessos, mentre que a l’INS Estela Ibèrica s’han millorat les zones de les tres portes actuals per permetre un accés amb més garanties de seguretat sanitària.

Pel que fa a la neteja dels edificis, el Consistori ha assumit el Pla de desinfecció dels centres, que és responsabilitat de la Generalitat, i ha anunciat que realitzarà la neteja i desinfecció del terra, lavabos i baranes de les escoles cada migdia a més de la neteja habitual i la desinfecció més en profunditat al final de la jornada escolar que realitza l’empresa municipal Mogoda Serveis. L’Ajuntament també realitzarà la desinfecció de les baranes dels centres després de les entrades del matí i de la tarda i de les tornades del pati.

El curs 2020-2021 a Santa Perpètua comença amb un total de 4.450 alumnes des de bressol fins al final de la Secundària obligatòria. A Primària entre les set escoles acullen 2.647 alumnes. Aquest setembre comencen P3 un total de 212 infants i encara hi ha lliures 62 places. Les escoles La Florida i Santa Perpètua amb dues línies, el Col·legi Sagrada Família amb tres i les escoles Bernat de Mogoda, Els Aigüerols, Santiga i Tabor amb una línia cadascuna.

Als quatre cursos d’ESO hi ha matriculades 1.567 persones. Aquest curs comencen primer d’ESO 374 noies i nois dividits en cinc grups a l’INS Rovira-Forns, quatre a l’INS Estela Ibèrica, tres al Col·legi Sagrada Família i un a l’Escola Tabor. També comencen la secundària obligatòria 14 alumnes a l’ESO modificada de l’Escola Barcanova.

El regidor d'Educació, Pere García, ha explicat que l'entrada avui a les escoles s'ha fet correctament, però ha insistit a les famílies que no s'acumulin en les portes d'accés per veure els seus infants sinó que intentin allunyar-se per deixar pas a la rest d'alumnat.En algunes escoles s'ha vist certa aglomeració de persones a les entrades, Pere García espera que sigui cosa dels primer dies i que cada cop funcioni millor.




El regidor d'Eduació ha destacat que les mesures higièniques s'estan donant a les escoles i ha destacat que l'Ajuntament es fa càrrec de desinfeccions al migdia i després de les entrades dels nens al matí que corresponen a la Generalitat. García espera que dins de la situació excepcional el curs es pugui desenvolupar amb normalitat.

El nombre d'alumnes a les escoles bressol va en augment, segons ha anunciat el regidor d'Educaicó avui, que ha informat que aquest setembre en Primària i ESO ha augmentat en 12 el nombre de matriculats

Sobre les competències directes del Departament d'Educació de la Generalitat, el regidor ha estat molt crític no només amb les tasques de desinfecció sinó amb el nomenament de mestres que han arribat avui sense conèixer ni equip directiu, ni claustre, ni edicifi, ni projecte educatiu i perquè a més tampoc tenen les titulacions i la mitjana d'augment de mestres a Santa Perpètua ha estat d'un amb la impossibilitat de desdoblar classes. Pere García ha criticat que la Generalitat ha deixat de banda Santa Perpètua.

Escoles Bressol Municipals

Respecte a les escoles bressol municipals (EBM), aquest curs hi ha matriculats 236 alumnes, distribuïts en divuit grups, set a l’EBM Can Folguera, sis a l’EBM Els Pins i cinc a l’EBM L’Espiga. L’adaptació dels infants es va iniciar el dia 8 de setembre i el curs amb servei de menjador inclòs a partir d’aquest dilluns 14 de setembre. «Les escoles bressol municipals han fet un inici de curs molt tranquil», ha informat el regidor d’Educació que ha afegit que «han iniciat el curs 184 infants i esperem que durant aquests mesos, a poc a poc, es vagin incorporant més famílies donada la incertesa econòmica, social i sanitària que ha creat la pandèmia». Una cinquantena de famílies ha sol·licitat ajuts per a l’escolarització de 0 a 3 anys.


Foto: S'han establert noves mesures a l'entrada de les escoles / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]