hola

Aquest dilluns 19 d'octubre es commemora el Dia Mundial del Càncer de Mama per conscienciar que cap dona està lliure d'aquest risc. L’Ajuntament de Santa Perpètua s’ha adherit a aquesta commemoració i ha col·locat un gran llaç rosa a la façana de la Casa de la Vila. Igualment aquesta tarda i nit, les llums de la font de la rotonda de la Font seran de color rosa pel mateix motiu.

Segons l'Associació Espanyola Contra el Càncer, el de mama és el tumor més freqüent en les dones occidentals. A Espanya l'any 2019 es van diagnosticar 33.307 nous càncers de mama. Una de cada vuit dones tindrà càncer de mama al llarg de la seva vida.

L'objectiu de celebrar el Dia Mundial del Càncer de Mama és conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia, que esdevé el tumor més freqüent en dones arreu del món. La detecció precoç permet detectar el càncer de mama en una etapa molt inicial, quan encara no produeix molèsties i la possibilitat de curació és més alta. Per això, el Departament de Salut, d'acord amb les recomanacions de diversos organismes internacionals, convida les dones d’entre 50 a 69 anys a fer-se una mamografia cada 2 anys.

La prevenció és un altre element bàsic per reduir l’impacte de la malaltia. Malgrat que no se'n coneixen les causes exactes, el Codi Europeu contra el càncer recull un seguit de recomanacions per disminuir el risc de tenir un càncer de mama: mantenir un pes saludable i evitar la obesitat -especialment després de la menopausa-, fer activitat física regularment, reduir el consum d'alcohol i practicar la lactància materna.

La presidenta de la Junta Local de l'associació contra el càncer de Santa Perpètua, Carme Rius, ha comentat avui que en el que portem d'aquest 2020 ja s'han diagnosticats més casos de càncer de mama a Catalunya que en tot el 2019, més de 5.300. Rius ha recordat que l'entitat dona suport psicologic a pacients i familiars


Foto: Llaç rosa en commemoració del Dia Mundial del Càncer de Mama / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]