hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda suspendrà a partir de demà dimarts 20 d'octubre les activitats d'adults que es duen a terme a la Xarxa Municipal de Centres Cívics, després que la Generalitat de Catalunya hagi aprovat avui un nou Procicat amb noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la Covid-19 que estableixen la suspensió a partir de demà dimarts de les activitats cíviques i comunitàries grupals que impliquin presencialitat. Com a prevenció, tant el Casal Cívic de la Generalitat com el Consistori perpetuenc han suspès des d'avui mateix les activitats de la gent gran, com a col·lectiu més vulnerable. El Consistori ha informat que no es cobraran les sessions que no es puguin dur a terme i ha detallat que està treballant en oferir sessions de manera telemàtica de diferents activitats, en previsió del temps que es puguin mantenir aquestes restriccions, que pretenen reduir els contactes.

La Generalitat exceptua d’aquesta suspensió els programes i activitats d’intervenció socioeducativa, lleure educatiu i d'educació en el lleure d'infants, adolescents i programes de suport juvenil, així com activitats d'intervenció social i personals com els menjadors de caràcter social. Així, en el cas de Santa Perpètua continuen oberts i en servei les activitats infantils que realitzen Ajuntament i entitats, l'Escola Municipal de les Arts, el PAE i les activitats extraescolars. D'acord al Procicat, també es mantenen de moment les activitats culturals i esportives, amb les restriccions ja previstes.

El Procicat d'aquest 19 d'octubre també estableix que els comerços que habitualment romanen oberts les 24 hores del dia –per exemple, les botigues de conveniència, les annexes a les benzineres, o les ubicades en municipis turístics- hauran de tancar a les 22 hores i no puguin reobrir fins les 7 hores.

El govern de la Generalitat va aprovar a finals de la setmana passada noves mesures restrictives de l'activitat per aturar l'increment de casos de la segona onada de la pandèmia de la Covid-19. Aquestes noves mesures van entrar en vigor a les 0 hores del divendres 16 d'octubre i tenen una vigència de 15 dies. Com a mesura més destacada figura el tancament al públic de bars i restaurants. La resolució impedeix el consum a l’interior dels locals i les terrasses i únicament n’habilita el servei de recollida de menjars o begudes o lliurament a domicili.

La Generalitat també imposa aforaments del 30% a comerços i mercats no sedentaris i del 50% a gimnasos i equipaments esportius. Els serveis de bellesa han tancat, excepte les perruqueries. A més, els teatres i els cinemes han reduït a la meitat el seu aforament.

Els parcs infantils continuen oberts però es tanquen i no es poden utilitzar a partir de les 20 hores. L'Ajuntament de Santa Perpètua també ha tancat al públic espais esportius a l'aire lliure com els elements saludables ubicats al parcs d'Europa, Municipal i Ametllers També es troba tancat el parc poliesportiu on es troben el circuit de BTT, la pista d'atletisme, la pista d'skate i un element saludable. Altres instal·lacions tancades són les pistes de petanca del parc Municipal, de la Creueta i del Centre Cívic La Florida.

També es demana que es limiti els contactes a les persones que integren el grup de convivència habitual i es manté la prohibició de reunions socials de més de 6 persones.

La Generalitat de Catalunya demana a les empreses que promoguin el teletreball tant com sigui possible. També es demana intensificar les mesures de prevenció i higiene als centres de treball, adoptant mesures de neteja i desinfecció, i garantint la ventilació dels espais i edificis; posar a disposició dels treballadors aigua i sabó o gels hidroalcohòlics; garantir les distàncies de seguretat interpersonals i l’ús de mascareta obligatori; i adoptar mesures per evitar la coincidència massiva de persones, tant treballadors com clients o usuaris.


Foto: Els bars estan tancats i i únicament habilita el servei de recollida o enviament a domicili / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]