hola

El Centre materno-infantil de Tifariti als campaments de refugiats sahrauís situats a Algèria ha començat a prestar atenció mèdica des del 2 de novembre. Aquest és un projecte de l'ONGD SPSolidària i la comunitat sahrauí de Santa Perpètua a demanda de l'Ajuntament de Santa Perpètua que va adquirir aquest compromís amb l'Ajuntament de Tifariti i que ha donat la subvenció de la majoria del pressupost total.

Tot i que encara resta la segona fase del projecte que és la d'adquisició de mobiliari i equipament i material mèdic, a Tifariti no s'han volgut esperar i amb els llits i material que conservaven de l'antic dispensari, la llevadora i les dues auxiliars adscrites al centre han començat a fer visites de control i tallers de prevenció. Aquest equipament donarà atenció integral a les dones en edat fèrtil, unes 1.500, dones embarassades, nadons i infants menors de cinc anys. També està previst que es realitzin tallers d’ajuda i orientació a les mares i de planificació familiar.

Des de SPSolidària s'ha destacat que "malgrat tots els entrebancs que està provocant la pandèmia de la Covid-19 que ha suposat el tancament dels campaments per confinament i els problemes de subministrament de materials que han fet aturar en diverses ocasions la construcció, el projecte ha continuat avançant i s'ha acabat a temps". L'entitat també ha explicat que des de Tifariti es va donar la possibilitat d'escollir el nom del centre que es diu Sidami Mojtar Ahmed, una de les primeres infermeres guerrilleres del Front Polisari.

La presidenta de SPSolidària, Lídia Aymerich, ha explicat que el projecte va néixer arrel d'una demanda perquè uns forts aiguats al 2018 va malmetre l'edifici anterior del qual no es va poder aprofitar ni els ciments. Ara, l'edifici està acabat i resta la segona part del projecte que correspon a l'equipament, però les circumstàncies motivades per la pandèmia de la Covid-19 estan dificultant molt tan l'enviament des d'Europa d'aquest tipus de material com la seva compra a Algèria i el transport fins als campaments. Lídia Aymerich diu que caldrà ser molt imaginatius per trobar les solucions i poder dotar amb l'equipament al centre abans que finalitzi 2020.

El Centre Materno Infantil de Tifariti ha començat a funcionar tot i que encara falta la part del projecte corresponent a equipament i mobiliari. La totalitat del pressupost puja a 43.342 euros que s'han vehiculat a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. L'Ajuntament de Santa Perpètua n'ha aportat 37.953,20 euros i l'Ajuntament de Montcada i Reixac s'ha compromès ha aportar una quantitat per completar el pressupost.


Foto:L'alcaldessa de Tifariti i la llevadora del Centre materno-infantil de Tifariti / SPSolidària

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]