hola

L’Informatiu està preparant la propera edició, que serà especial amb motiu de la commemoració del Dia Mundial dels Infants que se celebra el 20 de novembre. La proposta està renovada i comptarà amb un plec central amb continguts, imatges i dibuixos fets íntegrament per infants i joves de Santa Perpètua. La iniciativa és diferent a la d’altres anys, quan només participaven infants il·lustrant amb dibuixos les notícies que es feien des de la redacció. En aquesta ocasió seran els infants i joves qui escriguin i il·lustrin aquest plec especial per a ells.

La nova proposta va sorgir atesa la necessitat d’adaptar la producció de l’edició especial a la nova situació generada per la pandèmia. Muntar una parada, recollir dibuixos al carrer o traslladar-se a les escoles per fer un taller, es feia difícil o impossible coneixent el moment creixent de contagis en què ens trobem. Per això, la redacció de l’Informatiu va oferir una alternativa comptant amb totes les escoles i instituts del municipi.

D’aquesta manera, l’Informatiu va enviar un total de dotze activitats adaptades als diferents cicles de Primària i a l’ESO a partir de les quals els infants i joves podrien treballar amb l’objectiu que els seus escrits sortissin a l’edició especial. El tema què centrarà tot el plec serà la crisi sanitària de la Covid19 i com aquesta els hi està afectant a ells mateixos. El contingut que presentaran té a veure amb els mites sobre el virus i la infància; el lleure el temps de coronavirus o l’afectació de la pandèmia a infants a altres parts al món, entre d’altres. A més, també hi haurà espai per tal que exposin la seva opinió o deixin anar la seva part més creativa. Passatemps, cartes o un mural de fotos, completaran aquest plec especial.

La resposta dels centres educatius ha estat molt bona i hi prendran part les escoles La Florida, Bernat de Mogoda, Els Aigüerols i Santa Perpètua amb alumnat de tots els cicles; l’escola Tabor i el Col·legi Sagrada família amb primària i secundària i l’alumnat de l’Institut Estela Ibèrica també presentarà projectes a la iniciativa.

Des de la redacció de l’Informatiu estem treballant amb el centres per tal que la proposta final sigui conjunta i amb la voluntat de resoldre tots els dubtes i oferir ajuda en el procés elaboració dels continguts. L’objectiu de l’edició especial és donar veu a infants i joves de Santa Perpètua amb motiu de la commemoració del 20N. A més, aquest col·lectiu ha estat un dels més afectats per les conseqüències de la pandèmia amb la pèrdua de classes o la limitació de contactes, entre d’altres i per això és important que expliquin des de la seva visió aquests moments històrics.

A partir del 9 de novembre des de l’edició digital i les xarxes socials de l’Informatiu es donaran a conèixer els continguts del plec per tal d’anar explicant a la ciutadania com ha estat tot aquest procés de creació de l’especial. A més, des de la redacció considerem important que tota la feina feta des de les escoles tingui el seu reconeixent i posada en valor.


Foto: Una nena mostra el seu dibuix realitzat a la paradeta muntada amb motiu del Dibuixa l’Informatiu de l’any 2019 / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]