hola

La Regidoria d’Igualtat ha obert avui les inscripcions a les xerrades i tallers que l’Ajuntament de Santa Perpètua organitzarà amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per l’erradicació de les violències masclistes que es commemora el 25 de novembre.

Els dies 23 i 25 de novembre entre les 18.30 i les 19.45 hores la ciutadania interessada podrà accedir a la xerrada virtual La violència masclista entre joves a les xarxes socials, que es farà a través de Google Meet. L’advocada perpetuenca Raquel Nieto Galván farà una introducció a la regulació judicial a les xarxes socials i parlarà de cibermasclisme, ciberassetjament o extorsió, entre d’altres.

Alba Elvira, de la Fundació Surt, serà la ponent de la xerrada Prevenció de les violències masclistes a l’adolescència a través de la música. Aquesta conferència es farà a través de la plataforma Zoom el 26 de novembre de 18.30 a 19.45 hores i presenta el resultat d’una cerca d’aquesta entitat on s’identifica la percepció dels estereotips de gènere a la música i l’impacte d’aquests en els adolescents.

Per últim, per encàrrec de la Regidoria d’Igualtat, l’Escola de Kàrate Senshi Dojo ha preparat el Taller d’autodefensa femenina per a la ciutadania que es podrà visualitzar del 20 al 29 de novembre. Aquest taller inclou vídeos pràctics de tècniques bàsiques de defensa personal. Les persones interessades en les xerrades o el taller han d’escriure un correu a igualtat@staperpetua. cat i rebran l’enllaç per accedir en els dies indicats.

El nombre de víctimes de feminicidis al territori espanyol és de 72, dels quals 11 a Catalunya (segons www.femenicidis.cat). “Aquesta xifra és molt preocupant i demostra que en la situació actual de pandèmia, és fa encara més urgent conscienciar sobre aquesta xacra social”, explica la regidora d’Igualtat, Sandra Gómez. “Tot  i que la Covid-19 no ens permeti fer actes de reivindicació presencials, no podem deixar de visibilitzar aquest problema i enguany ho farem de manera virtual”, afegeix

D’altra banda, l’Ajuntament se suma a la campanya de l’Institut Català de les Dones 'Diposita aquí el teu masclisme' que pretén reconèixer i desmuntar el masclisme per llençar-lo directament a la paperera. Per això s’enganxaran en els propers dies uns adhesius liles amb aquest lema a les papereres del municipi.

Soroll a les xarxes socials

Igualtat convida la ciutadania i les entitats a compartir a les xarxes socials entre el 9 i el 29 de novembre una imatge amb la ma oberta i la paraula no escrita amb les etiquetes #SPMdiuNO i #25N. “Volem fer soroll i cridar NO a la violència masclista des de la nostra població així com visibilitzar aquest problema social que ens afecta a tots i totes”, expliquen des d’Igualtat.


Foto: Cartells de protesta penjats a la plaça de la Vila en la commemoració del 25N de l’any passat / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]