hola

SPSolidària rebutja rotundament la violació de l'alt el foc realitzada per tropes del regne del Marroc que han atacat els civils sahrauís que tallaven el pas il·legal al Gargarat. L'ONGD local ha emès un comunicat en el qual s'uneix al moviment solidari amb el poble sahrauí i exigeix que les forces d'ocupació marroquines abandonin immediatament la zona i es retroni als acords d'alt el foc signats el 1991; la intervenció urgent de l'ONU i de la MINURSO (Missió de Nacions Unides per al referèndum al Sàhara Occidental); el posicionament clar del govern d'Espanya i que assumeixi la seva responsabilitat com a potència administradora de la seva excolònia.

L'entitat local insisteix que continua pensant en els centenars de nens i nenes sahrauís que han estat a Santa Perpètua gràcies a la solidaritat de les famílies acollidores del programa Vacances en Pau. En el comunicat SPSolidària afirma que "pensem en el seu present de penúria i necessitat i pensem en el seu futur, que desitgem sigui un futur de pau i en llibertat. La guerra mai és la millor solució" i conclou que "el poble sahrauí no ha tingut més remei que defensar-se de l'agressió, la seva justa causa i la integritat dels seus ciutadans".

Un dels membres de SPSolidària, Manel Llord, ha afirmat que la situació actual al Sàhara Occidental és de guerra amb intercanvi de foc i d'artilleria pesant i de violació dels drets humans a la ciutat ocupada de El Aaiún. Llord ha destacat que el Regne del Marroc no ha permès la presència de periodistes ni observadors internacionals i que la situació a les ciutats ocupades és més dramàtica que en el front de guerra ara per ara.

SPSolidària sempre ha estat solidari amb el poble sahrauí sobretot amb els exiliats als campaments de refugiats on ha desenvolupat al llarg de la seva existència projectes de diversa natura i dedicat a diverses franges d'edat. Davant aquesta situació de guerra, l'ONGD local reclama al Marroc que retorni al seu país, a la MINURSO que garanteixi la celebració del referèndum d'autodeterminació que fa 29 anys que s'hauria d'haver fet i a Espanya que actuï. 

Llord ha recordat que el Sàhara Occidental era una província més d'Espanya quan l'Estat va abandonar els sahrauís que eren ciutadans espanyols de ple dret.

SPSolidària espera que els seus actuals projectes als campaments de refugiats sahrauís puguin continuar. El del molí de gra per moldre els cereals aportats per l'ONU ja està acabat, però en el cas del Centre Materno Infantil de Tifariti, que està funcionant des del 2 de novembre, encara manca la segona fase. Manel Llord espera que es pugui dotar amb el material mèdic necessari aquest nou equipament.


Foto: El regne de Marroc ha trencat l'alto el foc, segons denuncia SPSolidària  / SPSolidària

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]