hola

L'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda commemora aquest dimecres 25 de novembre el Dia Internacional per l'erradicació de les violències masclistes amb la difusió d'un audiovisual a través de les xarxes socials municipals , que recull declaracions institucionals i la lectura d’un manifest escrit per les dones del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). Aquest text té forma de carta i s’adreça a una dona víctima de la violència masclista i la convida a demanar ajuda. “Tot i que aquesta situació ens tingui una mica aïllades, és important mantenir-nos connectades amb les nostres veïnes, la nostra família i amistats”, destaca el manifest, que es tanca amb un cant poètic ple de sororitat amb la frase “Y si quieres dar el paso, saltamos juntas”.

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, ha destacat que “durant la pandèmia s'han incrementat les denúncies” i ha afegit que “volem que cali en tota la ciutadania i cridar ben fort que Santa Perpètua diu no a les violències masclistes”. Per la seva part, la regidora d'Igualtat, Sandra Gómez, ha destacat la importància del 25N i ha insistit que “aquesta és una commemoració que hem de fer any rere any per visibilitzar aquesta xacra social ja que tot allò del que no es parla i no es veu, es deixa a l'oblit, i no ho podem permetre”.

L'Ajuntament també ha convocat un minut de silenci avui dimecres a les dotze del migdia a la plaça de la Vila per les víctimes d'aquesta xacra social. El Consistori perpetuenc s'ha sumat a la convocatòria de la Delegació del Govern de l'Estat contra la Violència de Gènere coincidint amb la commemoració del 25N. L'Ajuntament també convida igualment a la ciutadania a fer aquesta aturada en el lloc on es trobi dimecres a les 12 hores i ha recordat que cal mantenir les mesures de seguretat necessàries com l'ús de mascareta i la distància entre les persones. “En aquest context de crisi sanitària i davant la impossibilitat de portar a terme grans concentracions, considerem aquest minut com la millor manera de visibilitzar públicament el suport i compromís de totes les institucions i la societat amb les víctimes”, han detallat des de la Delegació.

Fins al 29 de novembre segueix activa la campanya que convida a entitats i ciutadania a penjar a les xarxes fotografies condemnant la violència masclista. Les fotografies han de ser amb el braç estirat i un NO escrit a la mà i han d’anar acompanyades de les etiquetes #25N #SPMdiuNO.

En el marc de la commemoració del 25N, el departament d’Igualtat també ha programat dues xerrades telemàtiques sobre violència masclista a les xarxes socials i sobre com prevenir-la a través de la música, a més d'un taller virtual d’autodefensa a càrrec de l'escola de karate Senshi Dojo de Santa Perpètua.


Foto: Cartell commemoratiu del 25N / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]