hola

Santa Perpètua s’ha sumat a la commemoració dels 30 anys de la Carta de Ciutats Educadores. La Regidora d’Educació, a través del PEC, durant aquest mes de novembre i principis de desembre està posant en valor a través de les xarxes socials, Instagram (@ SPMeduca), i amb diferent material audiovisual els vint principis de la Carta de Ciutats Educadores. Els protagonistes que apareixen a les fotografies i vídeos són persones vinculades als centres educatius o equipaments vinculats amb l’educació i la formació. La Carta de Ciutats Educadores és el document fundacional d’aquest moviment internacional que promou una visió de ciutat que situa l’educació com a vector de transformació social i de millora de la vida comunitària. Coincidint amb aquest aniversari es proclamarà una nova versió actualitzada d’aquest carta que compleix 30 anys aquest 30 de novembre. El lema d’aquesta edició és “30 anys transformant persones i ciutats per a un món millor” i invita a compartir i celebrar amb la ciutadania els aprenentatges generats al llarg d’aquestes tres dècades de trajectòria. L’Ajuntament de Santa Perpètua forma part de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores que conformen 509 ciutats de 34 països.

L'alcaldessa, Isabel Garcia, i el regidor d'Educació, Pere García han llegit un manifest que s'ha publicat avui a les xarxes socials de l'Ajuntament de Santa Perpètua coincidint amb el 30 aniversari de la Carta de Ciutats Educadores. Garcia ha recordat que al llarg d'aquestes tres dècades s'han mantingut intactes els valors de la Carta com són el respecte, la inclusió, la convivència, la defensa d’allò que és públic i el diàleg.

Aquest any és diferent en molts aspecte per culpa de la pandèmia on les ciutats han hagut d'afrontar nous reptes. L'alcaldessa, Isabel Garcia, afirma que des de Santa Perpètua es vol contribuir a millorar el món transformant les persones.

La Covid-19 ha fet repensar els límits de les diverses situacions educatives que es donen a les ciutats, a renovar programes educatius, a plantejar com a oportunitats les dificultats, a eixamplar la xarxa d’agents educatius, a crear nous vincles i noves maneres de comunicar-nos.

El regidor d'Educació, Pere García, ha recordat que la pandèmia ha generat nous contextos educatius presencials i virtuals. García considera que és una mostra del potencial per reinventar la ciutat educadora que cal aprofitar.

El Consistori perpetuenc ha manifestat la seva voluntat de renovar el compromís i continuar pensant i treballant per aconseguir una ciutat basada en els valors que proclama la Carta, tal i com expressen l'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, i el regidor d'Educació, Pere Garcia, en el manifest d'aquesta diada i que es pot veure al canal youtube @ComunicacióSPM.

"Al llarg d’aquests anys la Carta ha sofert canvis, però ha mantingut intacte els valors com el respecte, la inclusió, la convivència, la defensa d’allò que és públic, el diàleg, en definitiva, la construcció de ciutats millors a través de l’educació", expressa el manifest que també declara que "el concepte de ciutat educadora, segueix avui tan vigent com fa 30 anys, i es continua fent necessari treballar per aconseguir una societat cohesionada, per evitar la segregació, per la igualtat real d’oportunitats, per afavorir aprenentatges al llarg i ample de la vida, per analitzar junts les necessitats i cercar solucions col·lectives en el marc de la comunitat més propera".

El document també expressa que aquest any és diferent en molts aspectes per culpa de la pandèmia on les ciutats han hagut d'afrontar nous reptes, conflictes i tensions i afegeix que "amb l’aparició de la pandèmia hem estat capaços de generar nous contextos educatius, tan presencials: escoles que fan classe en parcs o en equipaments culturals; museus i biblioteques que acullen activitats escolars, renoven els seus programes educatius i l’aparició de professionals que es comprometen en el repte d'omplir les "motxilles culturals" de nens i de les nenes, com també virtuals, mestres que apareixen a les cases de l’alumnat, programes o classes totalment telemàtiques".

"Volem contribuir, amb el nostre petit gra de sorra, a millorar el mon transformant les persones, començant per la nostra ciutadania" destaca el manifest que es compromet a caminar "junts per a co-crear una ciutat on aprendre i cuidar de la vida".


Foto: Personal de Ràdio Santa Perpètua posa en valor el dret a l'informació de la Carta de Ciutats Educadores / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]