hola

Avui és 1 de desembre, Dia Mundial de la lluita contra la Sida. Per aquest motiu, la façana de l’Ajuntament de Santa Perpètua llueix un llaç gegant vermell que simbolitza la solidaritat amb les persones afectades. A més, la font de la rotonda de la font s’il·luminarà de color vermell amb motiu d'aquesta commemoració.

L'Ajuntament de Santa Perpètua subscriu el manifest conjunt que diverses institucions i entitats han redactat per lluitar contra aquesta malaltia sota el lema Compartim compromisos i respostes . El text recorda que aquest Dia Mundial de la Sida es commemora des de l'any 1987 per donar suport a les persones que viuen amb el VIH i a les que estan afectades pel virus; per recordar les persones que han mort per malalties relacionades amb la sida i per no oblidar que hem de continuar actius, sense treva, en la resposta enfront del VIH.

Aquest any 2020 totes les mirades estan sobre la Covid-19. La pandèmia, afirma el manifest, ha fet que sigui evident, una vegada més, que "la salut s’interrelaciona estretament amb altres qüestions fonamentals com les desigualtats, els drets humans, la igualtat de gènere, la protecció social i l’economia". Per acabar amb les pandèmies del VIH i de la COVID-19, coincidents en el temps, és necessària la mateixa aproximació holística basada en els principis de salut pública: equitat, solidaritat, accés al sistema sanitari i que la societat s’involucri en les mesures que es prenen.

El manifest recorda que "és clau que se’n segueixi impulsant el monitoratge, la prevenció, la detecció precoç i el tractament, i eliminar l’estigma i la discriminació associats, posant les persones en el centre de les actuacions, fonamentant-les en els drets humans i amb perspectiva de gènere".

Per avançar en aquests objectius, el compromís polític i social existent a Catalunya han permès desenvolupar eines com el Pla d’acció enfront del VIH i altres ITS 2016-2020, l’Acord nacional per afrontar l’epidèmia del VIH a Catalunya i lluitar contra l’estigma relacionat i el Pacte social contra la discriminació de les persones que viuen amb el VIH. "Només si les administracions, les entitats comunitàries, les societats científiques i la ciutadania treballem amb empenta i de forma coordinada aconseguirem millorar la qualitat de vida de tota la població, evitar noves infeccions, fer-ne el diagnòstic i tractar-les precoçment, així com abordar nous reptes com ara l’envelliment prematur de les persones amb VIH de forma efectiva".


Foto: La font s'il·luminarà de color vermel amb moti del Dia Mundial contra la sida / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]