hola

El dia 18 de desembre és el Dia Internacional de la persona migrada i a Santa Perpètua de Mogoda es commemorarà amb una xerrada telemàtica oberta a la ciutadania que es podrà seguir a través del canal youtube de l’Ajuntament @ComunicacióSPM a les 18 h. L’acte està coorganitzat per les regidories de Solidaritat i Cooperació Internacional, Infància i Adolescència i Comunicació. Els ponents convidats són Rami Tattan i Ousman Umar que explicaran els seus dos processos migratoris des de Siria i Ghana, respectivament. La ciutadania que vulgui podrà fer arribar preguntes per als ponents a través de missatges de whatsapp al 689 098 839. Els missatges es poden enviar abans de la xerrada i mentre s’estigui realitzant.

L’objectiu municipal amb la commemoració d’aquesta jornada és apropar una realitat que mai ha deixat de produir-se perquè la mobilitat de les persones és inherent a la condició humana. Al mateix temps es vol treballar la conscienciació ciutadana cap a unes persones que migren dels seus països per buscar-se un futur millor, a vegades fugint de situacions de guerra o de violència i que arriben a casa nostra esperant una acollida que molts cops no reben. El desconeixement de la llengüa, la manca de recursos econòmics i d’una xarxa són elements que compliquen la seva situació en el nostre país, segons han explicat els serveis implicats en l’activitat.

Rami Tattan és un jove kurd de Siria que va fugir per la guerra al seu país, en un viatge fins a Europa que no va ser pas de plaer. Ell tenia les seves perspectives de futur, d’estudis, una casa, una ciutat, uns amics i va haver de deixar-ho tot enrere. Ara intenta obrir-se nous camins a Catalunya. Ell serà un dels conferenciants i l’altre serà Ousman Umar que amb dotze anys va sortir de Ghana i va trigar cinc anys a recórrer part de l’Àfrica a peu i arribar a Europa en pastera. Ara ha fundat una oenegè amb la qual intenta ajudar a que cap infant ni persona hagi de passar el que ell va passar.


Foto: Rami Tattan (esquerra) i Ousman Umar (dreta) seran els ponent de la xerrada del 18 de desembre / Josep Cano i Nasco Peeding Minds

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]