hola

Un total de 33 dones han participat en la vuitena edició del programa Dones Competents, que la Regidoria de Desenvolupament Local tanca aquest divendres 18 de desembre, amb un acte de cloenda virtual. El programa és un dispositiu integral d’orientació i inserció laboral adreçat a dones amb dificultats d’accés al món laboral i inclou accions d’informació, assessorament i orientació laboral i suport en la cerca activa de feina, entre d’altres.

“La pandèmia causada per la Covid-19 ha comportat que aquesta edició s’hagi adaptat a format telemàtic amb activitats virtuals i presencials i semipresencials, assegurant sempre el compliment de les mesures preventives vetllant per el benestar de totes les participants”, han explicat des de Desenvolupament Local que han afegeix que “com sempre amb l’objectiu de poder donar suport i acompanyar en els processos de recerca de feina a totes les dones que ho han i estant necessitant”. A la cloenda, hi estan convidades totes les participants i l’equip docent i d’experts que ha intervingut al programa i comptarà amb la intervenció de l’alcaldessa, Isabel Garcia, que recollirà de primera mà les valoracions de les dones. També es presentaran les dades de l’edició i s’oferirà una xerrada sobre la representació dels treballs de les dones als mitjans de comunicació, a càrrec de Raquel Marques de l’entitat Drac Màgic.

Enguany tot i que s’han atès 55 dones, han estat 33 les que s’han considerat participants per haver assistit més de quatre hores i haver seguit cadascuna un itinerari particular d’accions adaptat al seu punt de partida i les seves necessitats. Fins al moment tretze de les participants han accedit a un contracte laboral, xifra que suposa el 39,4% d’inserció, tot i que en ocasions han estat contractes temporals i/o de mitja jornada, segons ha detallat Desenvolupament Local.

La Regidoria ha explicat que durant aquest any s’han realitzat amb èxit un gran nombre d’accions grupals per treballar les competències claus per l’atenció al públic, on han participat 28 dones i les competències per la millora de l’ocupabilitat, en les que s’han registrat 23 participants. A més, 25 dones s’han beneficiat dels seguiments tutorials individuals i 17 de les participants han assistit a les tutories grupals. També s’han pogut realitzar dos tallers per treballar la gestió de les emocions durant els processos de recerca de feina amb una assistència de quinze dones. Han estat el Taller de teatre, per aprendre tècniques de comunicació, i el Taller d’Audiovisuals: vídeo en un minut Dones i Treballs, on les dones han dissenyat els guions, s’han filmat explicant experiències relacionades amb l’àmbit laboral i amb tot material han après a editar un vídeo que presentaran durant la cloenda. El programa s’emmarca en l’edició 2019 de Treball als barris del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). El Consistori ha sol·licitat subvenció per a una nova edició. Les dones interessades a participar-hi, poden adreçar-se a Recepció de l’Edifici Desenvolupament Local i emplenar el full de preinscripció. En cas que la convocatòria per al proper any s’aprovés, seran convocades a una sessió informativa.

Foto: Avui s'ha tancat el programa Dones Competents / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]