hola

Al nostre municipi hi ha, des de fa vint anys, l’Associació Comunitat musulmana de Santa Perpètua Mezquita Nour. Està presidida des de fa quatre anys pel perpetuenc Ahmed Lahmidi tot i que en fa vuit que és a l’entitat. Lahmidi és resident al barri de Can Folguera i pare de tres fills. Aquesta comunitat compta amb més de mil musulmans amb un grau d’integració molt alt, segons explica el president de l’Associació musulmana. De fet, la Regidoria de Convivència i ciutadania, també està d’acord amb aquesta afirmació i destaquen que el departament fa “de pont entre l’entitat i l’administració en la realització d’activitats dirigides a tota la ciutadania, també les tradicionals de la seva cultura, obertes a tot el veïnat”.

Aquest 2020 ha estat difícil per a tothom, també per a les comunitats religioses i culturals. No s’han pogut realitzar festivitats tradicionals ni altres activitats de culte. Els musulmans de Santa Perpètua disposen d’una mesquita ubicada a la plaça de Can Folguera on realitzen cinc oracions diàries. Tot i això, festes com el Ramadà o el Dia del xai no s’han pogut realitzar convencionalment però s’han adaptat a les condicions sanitàries.

La Regidoria de Convivència recorda que “durant el temps de Ramadà s’ha realitzat repartiment d’aliments no només entre els membres de la comunitat musulmana sinó també entre la ciutadania en general que ho necessitava”. El departament municipal ha destacat igualment la col·laboració de l’entitat en la difusió referent a la Covid-19 entre els seus membres. Tot i això, encara resta camí a fer i des de l’entitat reclamen com a reivindicacions poder disposar d’un cementiri on poder enterrar els difunts amb els rituals que mana l’Islam. Tanmateix expressen necessitar un espai més gran on poder realitzar les seves pregàries, aprendre àrab i sobretot, celebrar els dies festius de l’Islam

Foto: Ahmed Lahmidi és el president de l’Associació musulmana de Santa Perpètua / L’Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]