hola

Aquest diumenge 31 de gener clourà el període de consulta pública activat per l’Ajuntament per recollir les opinions i suggeriments de la ciutadana sobre la nova Ordenança municipal de circulació de vehicles i vianants de Santa Perpètua. La consulta es realitza a través del portal de participació ciutadana del Consistori al web https://decidim-santaperpetua.diba.cat. Es pot accedir a través del link que trobareu a les notícies publicades als webs de l'Ajuntament i de l'Informatiu.

Aquesta normativa desplega les competències que l’Ajuntament té atribuïdes en matèria de trànsit, circulació i estacionament de vehicles i seguretat viària. El nou document neix de la necessitat d’adaptar l’Ordenança actual a la realitat actual en matèria de trànsit i mobilitat personal, incorporar tots els canvis normatius d’àmbit superior aprovats en els darrers temps i regular els usos de les vies urbanes de Santa Perpètua pels vehicles de mobilitat personal i altres mitjans de transport que no tinguin la categoria de vehicle en la normativa actual.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Olga Valenzuela, ha explicat que tothom pot fer aportacions que després s'estudiarà a la comissió redactora.Valenzuela ha destacat que els vehicles de mobilitat personal estaran inclosos en aquesta ordenança municipal que es regeix per la normativa estatal. La regidora reconeix que és un problema perquè hi ha qui pensa que són joguines quan són vehicles que poden posar en perill les persones conductores i els vianants.

La nova llei estatal permet un marge de maniobra en l'ordenança per als vehicles de mobilitat personal de menys velocitat respecte, per exemple, l'ús d'elements de seguretat passiva com el casc, però Olga Valenzuela considera que tots haurien de regir-se amb les mateixes normatives. La regidora anima la ciutadania que posseeix un vehicle de mobilitat personal a llegir l'ordenança per prendre consciència de la normativa i a participar en la consulta.


Foto: Dos usuaris de vehicles de mobilitat personal circulen per l'avinguda de Jacint Verdaguer / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]