hola

La promotora Zaracla ha iniciat les obres de construcció de 83 habitatges de venda en règim general i concertat d’Habitatge de Protecció Oficial (HPO) en el barri de Can Filuà. Els habitatges disposen de 2 o 3 habitacions, plaça d’aparcament i jardí en zona comunitària. Aquest dilluns 25 de gener l’empresa ha realitzat l’acte de replanteig. L’Ajuntament també ha informat que hi ha en projecte la construcció de dos nous edificis, de 24 i 25 habitatges en lloguer d’HPO en règim general. El seu promotor, la Fundació CMJ Godó, ha sol·licitat les corresponents llicències de construcció d’aquests edificis, però encara el Consistori no disposa d’informació sobre el calendari de la promoció.

El regidor d’Habitatge, Sergi Hernández, s’ha mostrat content que properament Can Filuà i Santa Perpètua comptin amb noves promocions d’habitatge públic. Sobretot ha mostrat la seva “satisfacció per haver aconseguit el repte de portar promocions d’habitatge públic en règim de lloguer” i ha remarcat que és una de les prioritats de l’Ajuntament. Hernández ha defensat la producció d’habitatge públic en règim de lloguer accessible encara que ha assenyalat que “és un repte i una batalla ja que és molt més difícil que l’habitatge de venda” ja que requereix de grans inversors i d’una amortització a llarg termini. Per altra banda, la cooperativa d’habitatges Fem Ciutat ha desistit de construir 51 habitatges, que tenia previstos en la sol·licitud d’una llicència que ha desestimat. Hernández ha lamentat que finalment no es pugui executar aquesta promoció basat en la cooperació ja que “ens interessava moltíssim explorar aquesta nova manera de construir, amb preus més baixos dels regulats per la pròpia Generalitat i on els propietaris també són partícips de l’execució del projecte, però malauradament el context actual de crisi econòmica no ha estat l’escenari convenient per garantir la viabilitat del projecte”.

El regidor ha recordat que Can Filuà és un nou barri del municipi impulsat pel Consorci Urbanístic de Can Filuà, que integren l’Incasòl i l'Ajuntament, on ja s’han construït dos edificis. També ha insistit que des de l’Ajuntament es va defensar que el 50% del habitatge del sector fos en règim de protecció quan la normativa estableix el 30%. Per accedir a la compra o arrendament d’un habitatge en règim de HPO s’ha d’estar inscrit en el Registre de Sol·licitants de la Generalitat de Catalunya. Per fer el tràmit cal adreçar-se directament a l’Agència d’Habitatge (www.registresolicitants.cat), però davant de qualsevol dubte, la ciutadania es pot adreçar a l’Oficina Local d’Habitage.


Foto: Les màquines han començat amb el moviment de terres per aixecar 83 habitatges / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]