hola

La promotora Zaracla ha iniciat les obres de construcció de 83 habitatges de venda en règim general i concertat d’Habitatge de Protecció Oficial (HPO) en el barri de Can Filuà. Els habitatges disposen de 2 o 3 habitacions, plaça d’aparcament i jardí en zona comunitària. Aquest dilluns 25 de gener l’empresa ha realitzat l’acte de replanteig. L’Ajuntament també ha informat que hi ha en projecte la construcció de dos nous edificis, de 24 i 25 habitatges en lloguer d’HPO en règim general. El seu promotor, la Fundació CMJ Godó, ha sol·licitat les corresponents llicències de construcció d’aquests edificis, però encara el Consistori no disposa d’informació sobre el calendari de la promoció.

El regidor d’Habitatge, Sergi Hernández, s’ha mostrat content que properament Can Filuà i Santa Perpètua comptin amb noves promocions d’habitatge públic. Sobretot ha mostrat la seva “satisfacció per haver aconseguit el repte de portar promocions d’habitatge públic en règim de lloguer” i ha remarcat que és una de les prioritats de l’Ajuntament. Hernández ha defensat la producció d’habitatge públic en règim de lloguer accessible encara que ha assenyalat que “és un repte i una batalla ja que és molt més difícil que l’habitatge de venda” ja que requereix de grans inversors i d’una amortització a llarg termini. Per altra banda, la cooperativa d’habitatges Fem Ciutat ha desistit de construir 51 habitatges, que tenia previstos en la sol·licitud d’una llicència que ha desestimat. Hernández ha lamentat que finalment no es pugui executar aquesta promoció basat en la cooperació ja que “ens interessava moltíssim explorar aquesta nova manera de construir, amb preus més baixos dels regulats per la pròpia Generalitat i on els propietaris també són partícips de l’execució del projecte, però malauradament el context actual de crisi econòmica no ha estat l’escenari convenient per garantir la viabilitat del projecte”.

El regidor ha recordat que Can Filuà és un nou barri del municipi impulsat pel Consorci Urbanístic de Can Filuà, que integren l’Incasòl i l'Ajuntament, on ja s’han construït dos edificis. També ha insistit que des de l’Ajuntament es va defensar que el 50% del habitatge del sector fos en règim de protecció quan la normativa estableix el 30%. Per accedir a la compra o arrendament d’un habitatge en règim de HPO s’ha d’estar inscrit en el Registre de Sol·licitants de la Generalitat de Catalunya. Per fer el tràmit cal adreçar-se directament a l’Agència d’Habitatge (www.registresolicitants.cat), però davant de qualsevol dubte, la ciutadania es pot adreçar a l’Oficina Local d’Habitage.


Foto: Les màquines han començat amb el moviment de terres per aixecar 83 habitatges / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]