hola

El Procicat manté a partir d'avui 8 de febrer i fins al 21 de febrer la majoria de restriccions que es van activar el 7 de gener amb motiu de la situació d'emergència sanitària, tot i que hi ha alguns petits canvis. El més destacat és el del confinament que deixa de ser municipal i es limita ara a la comarca.

Continua el confinament nocturn entre les 22 i les 6 hores i el tancament del comerç no essencial els caps de setmana. També continuen tancats els centres comercials i els establiments de més de 400 metres quadrats.

El sector de l'hostaleria disposarà d'una hora més d'obertura al públic. Bars i restaurants tenen l’horari d'obertura al públic de 7.30 a 10.30h i de 13 a 16.30h. Dins d'aquest horari, les terrasses de bars i restaurants es mantenen obertes i l'aforament a l'interior dels locals es limita al 30%. Les taules amb un màxim de quatre persones (a excepció si és convivència familiar) i la distància mínima entre els comensals de diferents taules serà de dos metres. També es pot servir menjar per emportar, que es pot recollir al local fins a les 22h i rebre'l a casa fins a les 23 h.

Una altra novetat és l'opció dels gimnasos a obrir al 30% de capacitat i amb un màxim de sis persones per activitat. Les piscines continuen amb un 30% de l'aforament. La Regidoria d'Esports reactiva els abonaments i recorda que per accedir cal demanar cita prèvia a través de l'app.

Continua permès l'esport federat a l'aire lliure i les activitats físiques i esportives individuals entre municipis limítrofs. Així com la pràctica esportiva a l'exterior amb grups de menys de sis persones. Les competicions d'àmbit català continuen suspeses, només es reprenen aquelles que donen accés a competicions estatals.

Una altra novetat és en l'àmbit cultural i afecta les llibreries ja que s'incorporen al llistat d'equipaments culturals i, per tant, podran obrir amb normalitat. Els teatres, cinemes, museus, biblioteques i sales d'exposicions podran obrir amb un aforament del 50% i un màxim de 500 persones i amb ventilació òptima fins a un màxim de 1.000.

L'EMA farà classes presencials amb grups reduïts

En l'àmbit educatiu s'introdueix la semipresencialitat en els primers cursos universitaris. Els grups escolars podran sortir de la comarca per anar d’excursió, sempre que tornin el mateix dia cap a casa. Les activitats extraescolars només es podran fer aquelles que es facin en el mateix centre i amb el mateix grup bombolla de convivència escolar. Però, es permet la semipresencialitat en el cas de les escoles de música i dansa que estiguin autoritzades perquè fan preparació per a l'accés a la formació reglada i tenen una certificació específica del Departament d'Educació. D'aquesta manera, l'Escola Municipal de les Arts, EMA, tornarà a fer classes presencials amb grups reduïts.

Continua la prohibició de reunions de més de sis persones, llevat que es tracti de convivents, i que no se superin les dues bombolles de convivència. A les trobades a l'aire lliure no es permet el consum de menjar i beure.

 

Foto: L'hosteleria amplia dos hores l'obertura dels seus establiments / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]