hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua ha rebut una subvenció per a les fases 1 i 2 del projecte d’urbanització del camí de la Granja de 389.642,97 euros del Programa d’incentius a la mobilitat eficient i sostenible (MOVES II), convocat pel Govern de l’Estat i gestionat per la Generalitat de Catalunya. Aquest programa té per objectiu fomentar l’ús de les energies renovables i reduir les emissions de CO2 . El projecte consistirà en la urbanització i millora integral d’aquest vial, que transcorre entre les avingudes de mossèn Jacint Verdaguer i de Girona, que s’adaptarà a les noves necessitats que comporta la nova estació de Rodalies que properament s’obrirà a l’alçada de la Granja Soldevila, i la intermodalitat de transport d’aquest espai amb noves parades d’autobús i altres millores de mobilitat. Actualment, el Consistori està redactant els plecs per tal d’aprovar la licitació dels treballs de les fases 1 i 2 el més aviat possible. D’acord a les bases dels ajuts MOVES, el treballs han de finalitzar com a màxim el dia 4 de desembre d’aquest any. L’import rebut correspon al 50% del pressupost. D’altra banda, l’Ajuntament també ha sol·licitat ajut al MOVES II per a la instal·lació de tres nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics que se situarien a les places Nova i del Mercat i a l’aparcament de Can Folguera, però està pendent de resolució. També va demanar subvenció per a l’adquisició de nous vehicles elèctrics per a la flota municipal, però la partida es va esgotar i actualment figura en llista d’espera .

Un projecte en tres fases

La primera fase del projecte de millora del camí de la Granja es durà a terme en el tram situat entre Jacint Verdaguer i el passeig de la Florida, on es preveu realitzar un tractament sobre la pavimentació existent, un nou accés per a l’aparcament i un pas elevat que connectarà amb la parada d’autobús amb el camí de la Granja. Com a novetat, preveu la instal·lació a l’avinguda de mossèn Jacint Verdaguer de dues noves parades d’autobús que faran d’intercanviador amb la nova estació de Rodalies de la línia R8. A més, es millorarà l’enllumenat. La segona fase correspon al tram entre el passeig de la Florida i l’avinguda de Girona, on es preveu la construcció de dos trams de murs de formigó armat per a la contenció de terres i rampes per minimitzar el pendent, a més de millora en el paviment, nou enllumenat i una nova zona d’aparcament de vehicles i bicicletes. També preveu un nou pas elevat a la cruïlla amb el passeig de la Florida i la millora de les dues parades de bus urbà. La tercera, no subvencionada pel MOVES II, correspon a la rampa que s’ha de realitzar davant del passatge de Mas Granollacs, condicionada a la futura sortida d’emergència que realitzarà Renfe.


Foto: Camí de la Granja / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block
22 Abr 2024 12:21 - RedaccióEl Fènix desplega les seves ales amb l'èxit de la primera activitat del projecte, la fira urbana Block

La primera activitat del projecte Fènix va tenir lloc aquest dissabte 20 d’abril al parc dels Ametller. [ ... ]

L'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient
22 Abr 2024 11:18 - RedaccióL'Ajuntament reactivarà el Consell Municipal de Medi Ambient

L'Ajuntament de Santa Perpètua podrà reactivar el Consell Municipal de Medi Ambient després que en [ ... ]

L'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari
19 Abr 2024 12:49 - RedaccióL'AFA de l'Escola Bernat de Mogoda recull llibres i joguines per a un mercat solidari

L’AFA de l’Escola Bernat de Mogoda recull fins al 26 d’abril llibres i joguines per celebrar el [ ... ]