hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda posa a disposició de la ciutadania un Servei de Suport Familiar en la millora i recuperació de les capacitats i habilitats parentals, en casos d’infància i adolescència en risc. Aquest espai es troba ubicat físicament als baixos de l’edifici de pisos de lloguer de la gent gran, al barri de Can Folguera. Els professionals municipals que tracten amb infants i adolescents són els primers a percebre aquestes possibles situacions i són els encarregats d’oferir aquest servei a les famílies amb l’ànim d’ajuda global a infants i progenitors.

El servei de suport a les famílies té com a objectiu fonamental millorar la situació dels infants i adolescents i del seu entorn familiar amb la recuperació de capacitats parentals i la reducció de les situacions de risc dels infants. Actualment són 34 les persones usuàries. La manera d’accedir-hi és a través de la derivació feta per algun professional de Serveis Socials, de l’equip DIMO o de l’equip de la Promotora. Aquest servei compta amb professionals especialitzats que, a través de dinàmiques i teràpies amb els progenitors, els doten de més eines per recuperar i millorar les seves capacitats parentals amb l’objectiu que així puguin acompanyar els seus fills i filles en un desenvolupament integral adequat.

Per tal d’aconseguir aquests objectius s’utilitzen tres metodologies. La primera és l’acompanyament als progenitors amb atencions individualitzades i dinàmiques grupals. La segona és la intervenció (integral) als infants i adolescents de famílies amb poca capacitat parental, i que presenten risc social en qualsevol mesura o àmbit (escola, societat, desenvolupament emocional, comportament....) I la tercera és un espai diari de dinamització per als infants, per treballar el suport acadèmic i el lleure. També se’ls ofereix berenar cada tarda.

El Servei de Suport Familiar compta amb dos educadors socials, una psicòloga i una persona d’atenció al públic i suport administratiu, més un equip de monitores per a l’espai diari infantil. L’objectiu final és evitar, en la mesura del possible, la desintegració familiar, la desunió dels membres i la separació de l’infant de la seva família nuclear i del territori que li és propi. Per això es treballa la integració i la socialització i es mira de reduir els factors d’estrès que puguin influir negativament. Un dels instruments és oferir espais individuals i grupals a les famílies amb infants de 0 a 3 anys que amb la intervenció dels professionals poden millorar en la criança i l’educació. També espais d’interacció entre infants, adults i professionals per promoure les relacions entre els membres de la unitat de convivència.

Foto: Una de les treballadores del Servei de Suport Familiar de l’Ajuntament de Santa Perpètua / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]