hola

El Departament de Salut ha anunciat l'ampliació del servei d'Urgències de l'Hospital de Mollet. L'espai sumarà 500 metres quadrats més i augmentarà un 30% els punts d’atenció. La inversió prevista és d’1,3 milions d’euros per al projecte executiu i l’obra i 400 mil euros per a l’equipament. L’actuació permetrà un millor circuit d’atenció per donar resposta a les necessitats sorgides durant la pandèmia de la Covid-19, segons ha explicat el departament de Salut.

L’ampliació dotarà al Servei d’Urgències de quasi 500m2 més, passant de 1.000m2 a 1.500m2 de superfície total construïda i permetrà sectoritzar i diferenciar els diferents processos d’urgències. Així mateix, els nous espais augmentaran quasi un 30% el nombre de punts d’atenció, 10 punts més que els actuals i incorporaran un servei d’imatge diagnòstica dins de la pròpia unitat per agilitzar els processos.

El projecte s’ha dissenyat perquè sigui possible establir una atenció especialitzada i diferenciada per a pacients fràgils, pediàtrics, traumatològics o agitats. Concretament, la nova estructuració d’urgències preveu 2 boxes i dos punts de tractament per a pediatria, 6 boxes per a traumatologia, 5 boxes d’observació per a pacients geriàtrics o fràgils i 1 box de seguretat.

Per tal de poder seguir donant resposta a les necessitats generades per la pandèmia de la Covid-19 s’han dissenyat circuits sectoritzats per a pacients respiratoris, separats de les urgències de Nivell I, i s’incorporaran 2 espais de pressió negativa.

El projecte vol donar resposta a l’augment de la població de referència, l’increment de demandes especialitzades d’atenció urgent i les noves necessitats sorgides durant la pandèmia de la COVID-19.

La consellera de Salut, Alba vergès, ha visita avui l'Hospital de Mollet i ha subratllat la importància d’adequar les instal·lacions a la nova realitat i a les necessitats del territori. Per a la consellera, la pandèmia ha posat de manifest que és possible treballar en xarxa i ha convidat a seguir en aquesta línia “amb l’objectiu d’aconseguir el màxim benestar possible per a la ciutadania”. Vergés ha aprofitat per felicitar la feina dels professionals de l’hospital el darrer any: “El valor d’un sistema de salut potent no són només els espais, sinó sobretot  els seus professionals”.

La regidora de Salut Pública de Santa Perpètua, Sandra Gómez ha mostrat la seva satisfacció per aquest anunci i ha destacat que l’ampliació del servei d’urgències permetrà una millor atenció als usuaris en un context de pandèmia com el que estem patint actualment.

Per la seva part, l’alcalde Monràs ha recordat que “ja fa temps que es reclamava la necessitat d’ampliar les urgències de l’Hospital per a una millor atenció als més de 165.000 habitants als que el centre dona servei. És una millora de present i de futur.” L’alcalde també ha volgut “agrair l’esforç de la conselleria, així com l’imprescindible treball conjunt del Servei Català de la Salut, la Fundació Sanitària i l’Ajuntament”.

La gerent de la Regió Sanitària Metropolitana Nord, Anna Aran, ha posat en valor el compromís de l’Hospital de Mollet durant la pandèmia i el treball dels seus professionals per recuperar de seguida l’activitat i minimitzar els efectes de la COVID-19. Aran ha destacat també el consens en aquest projecte i ha manifestat la voluntat de seguir avançant per millorar l’atenció.

El president de la Fundació Sanitària Mollet, Andreu Llargués, i el director general de la Fundació Sanitària Mollet, Jaume Duran, han subratllat la importància d’aquest projecte.  “Les noves urgències són una aposta per donar resposta a necessitats de la població de referència que venim detectant des de fa temps a la vegada que es té en compte una nova situació epidemiològica que ha vingut per quedar-se i que ens permet millorar les condicions de treball dels professionals”,ha expressat Duran.


Foto: La consellera Vergès durant la seva visita a l'Hospital de Mollet / Departament de Salut

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]