hola

Gairebé una desena d'activitats conformen la programació commemorativa del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Dues exposicions, dues xerrades, un vídeo commemoratiu del 8M, sessions virtuals i una taula rodona centren les activitats, algunes d'elles organitzades per entitats locals com Mamalleta'm, La Tribu de Santa o AFIFAC.

La programació s'ha iniciat amb l'exposició Dones d'Empresa, cedida per l'Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya. La mostra es pot visitar del 17 al 24 de febrer al Centre Cívic Can Folguera i del 25 de febrer al 08 de març al Centre Cívic el Vapor.

Amb aquesta exposició es pretén fer més visibles les aportacions històriques de les dones a l'activitat empresarial de Catalunya, donant a conèixer les habilitats d'un conjunt d'empresàries que, cadascuna en el seu terreny, van desenvolupar les seves particulars formes de lideratge i van contribuir així a enriquir l'activitat econòmica de Catalunya.

La Biblioteca Municipal Josep Jardí també presenta del 1 al 14 de març l'exposició Lideratge en femení. Dones líders: per un futur igualitari en el món de la Covid-19. Es tracta d'una mostra on es remarca el paper de la dona en diferents camps, contribuint, amb les seves iniciatives, a la millora de la participació, la presa de decisions, la visibilització i l’apoderament, en definitiva, de les dones. El Servei Comunitari porta a l'IES Estela Ibèrica del 12 al 26 de març l'activitat Formació en llenguatge i comunicació inclusiva, que està coorganitzat per la Regidoria d'Educació en el marc del Projecte Educatiu de Ciutat PEC.

L'entitat local Mamalleta'm ofereix dues sessions virtuals. La primera porta per títol Sexualitat i lactància i tindrà lloc el 4 de març , de 15 a 17 hores. La segona, que s'anomena Dones inspiradores a les xarxes socials per la lactància s'ha programat l' 11 de març de 15 a 17h. En totes dues també es farà grup de suport.

AFIFAC Santa Perpètua programa la xerrada “ Artemisia Gentileschi, el talent d´ una dona”, a càrrec de Cristina Requena, directora de la galeria d´ art Artemisia, art & tendències. L'acte tindrà lloc el 4 de març a les 18.30h a través de la plataforma GoogleMeet ( inscripció prèvia al mail: afifac_sp@gmail.com).

L'Associació La Tribu de Santa Perpètua organitza el 8 de març, a les 18.20h , la Taula Oberta ” Criar en feminismo entre madres”Inscripcions prèvia al mail: criandoentribusantaperpetua@gmail.com 

L'11 de març, a les 17 hores, s'ha programat la xerrada La pandèmia des de la perspectiva de gènere: les conseqüències socials i econòmiques de la Covid-19 per a les dones”, amb l´ entitat SURT. L'acte es farà a través del canal Youtube http://bit.ly/impactesocialcovidenlesdones .

Per últim, les regidories d'Igualtat i de Comunicació han elaborat un vídeo commemoratiu del 8M, Les dones perpetuenques i la Covid-19. De l'1 al 8 de març es publicaran vídeos a les xarxes socials de l'Ajuntament de Santa Perpètua.


Foto: Cartell commemoratiu del Dia Internacional de les Dones / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]