hola

Coincidint amb el Dia Europeu per la Igualtat Salarial, que es commemora el 22 de febrer, la Regidoria d’Igualtat ha fet públic un comunicat on denuncia que la bretxa salarial existent entre homes i dones comporta que les dones espanyoles i catalanes han treballat sense cap remuneració 51 dies durant aquest passat 2020 en relació amb els seus companys homes. Això, segons la regidoria, suposa quatre dies menys que en el 2019, però molt lluny encara, de la igualtat total que marca la Llei per la igualtat efectiva de dones i homes aprovada el 21 de juliol de 2015.

La regidoria d’Igualtat explica que hi ha alguns criteris que encara no s’han assolit i que perpetuen aquest desgravi comparatiu i afirma que les diferències salarials entre homes i dones s’amplien al llarg de la vida laboral. A més la bretxa salarial més elevada per ocupacions es troba en les professions altament feminitzades (elementals i serveis de restauració, personals i venda) on es donen els salaris més baixos i que és més elevada entre les persones amb contracte indefinit que entre les que tenen contracte temporal.

Les dones representen a Catalunya el 57% de la població activa i el 57.2% de persones titulades en estudis universitaris, tot i que, la seva fragilitat és molt superior en processos de crisi socioeconòmiques, com l’actual provocada per la Covid-19. El darrer informe publicat per l´ONU amb relació a les dones i les conseqüències de la pandèmia i el procés actual de crisi socioeconòmica, conclou que les dones estan patint més els efectes de l’expansió de la pandèmia de Covid-19 “en totes les esferes”, tant en l’aspecte econòmic, com el social i el de salut, que ha insistit que les “pandèmies amplifiquen i intensifiquen totes les desigualtats existents” i ha demanat mesures per revertir aquesta situació.

L’ONU també denuncia que les dones han de fer front a més treballs no remunerats, com cuidar-se dels nens que no van a l’escola o de persones grans.


Foto: Igualtat denuncia que les diferències salarialsentre homes i dones s'amplien al llarg de la vida laboral / Prostock-studio

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]