hola

La Regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament de Santa Perpètua ha posat en marxa una campanya informativa amb un decàleg de consells de salubritat per evitar la presència de rosegadors en espais públics. El departament municipal explica que porta a terme tractaments periòdics de desratització a la xarxa de clavegueram per evitar plagues però recorda que millorar la salubritat dels carrers és responsabilitat de tothom.

El decàleg de bones pràctiques de salubritat per combatre els rosegadors inclou els següents consells: dipositeu les escombraries al contenidor corresponent; dipositeu les deixalles als contenidors, mai a la paperera; no llenceu deixalles i brossa per les finestres; cal tancar les tapes del contenidor per evitar atreure els animals indesitjables; no deixeu res de roba i sabates fora dels contenidors; no alimenteu els els animals al carrer (ocells, coloms, gats…); recolliu sempre els excrements del vostre gos a qualsevol lloc de la ciutat; no deixeu que el vostre gos orini a les façanes, fanals o mobiliari urbà; esbandiu amb aigua els orins del vostre gos i feu ús de la Deixalleria Municipal.

Sobre esbandir aigua en els orins dels gossos, la Regidoria de Salut Pública recorda que disposa d'ampolles reutilitzable i les persones interessades poden passar a recollir-ne una a la Granja Soldevila.

El confinament domiciliari viscut durant la primavera de 2020 i actualment amb el toc de queda nocturn ha propiciat que els rosegadors surtin a la superfície ja que no hi ha activitat humana que els molesti per sortir a buscar menjar. És per aquest motiu que el 2020 ha estat un any amb alta incidència de plagues i aquests consells de salubritat volen el reforçar el paper de la ciutadania per què les mesures que pren l'Ajuntament siguin mes efectives.


Foto: Salut Pública ha fet un decàleg amb diferents consells / L'Informatiu

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Salut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”
22 Mar 2024 14:41 - RedaccióSalut anuncia en un comunicat que el CUAP s'inaugurarà “a l’estiu”

El Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Santa Perpètua s’inaugurarà aquest estiu, [ ... ]

L'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions
22 Mar 2024 14:26 - RedaccióL'OMIC ajuda a recuperar 70.000 euros a través de 160 reclamacions

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) va atendre l’any 2023 un total de [ ... ]

S’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta
22 Mar 2024 14:22 - RedaccióS’inicia la instal·lació d'una planta fotovoltaica a la nau municipal de la Creueta

L'Ajuntament de Santa Perpetua de Mogoda ha iniciat els treballs d’instal·lació d’una planta fotovoltaica [ ... ]