hola

L’ Ajuntament de Santa Perpètua amb altres 73 municipis catalans i quatre entitats han constituït la nova Associació de Municipis i Entitats per l’Energia Pública (AMEP), que presideix Terrassa. Santa Perpètua forma part del grup motor impulsor d’aquesta entitat que es va constituir el 23 de febrer.
La nova associació té per objectiu impulsar la titularitat, la propietat i la gestió públiques de les xarxes de distribució d’energia elèctrica; desenvolupar accions per promoure una transició energètica cap a un model energètic que sigui just, democràtic i sostenible, així com també assessorar els municipis que tinguin aquests mateixos interessos.

El regidor de Canvi Climàtic i Transició Energètica de l’Ajuntament de Santa Perpètua, Sergi Hernández ha defensat «el canvi en el model energètic actual per reduir la petjada ecològica i lluiti contra el canvi climàtic». El model actual genera grans costos ambientals, socials, econòmics i de salut, en un context d’emergència climàtica que cal modificar per anar cap a una transició energètica que requereix d’una profunda reforma del model de distribució de l’energia, sobretot elèctrica, segons el regidor.

Hernández assegura que la transició energètica ha de portar a un escenari on quedi garantit el dret social a l’accés a l’energia, on no hi hagi pobresa energètica, on es pugui generar energia verda i compartir-la, on les xarxes de distribució de l’energia no estiguin exclusivament en mans de les multinacionals, i la ciutadania pugui participar en la seva regulació i modernització.

L’objectiu de la Unió Europea és que el 2030 el 42% de l’energia sigui renovable, encara que a Catalunya actualment és del 8%. En aquest sentit, el regidor assenyala que Santa Perpètua des de fa anys treballa per aconseguir aquest objectiu amb la reducció de la despesa elèctrica i produint energia.

Els representants dels 74 municipis sumen un total de gairebé tres milions d’habitants i representen gairebé un 40% de la població catalana.

Foto: Ajuntament de Santa Perpètua / L'Informatiu

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]