hola

L’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha iniciat l’elaboració del Pla Local de Salut. Aquest document ajudarà a potenciar les polítiques de salut, millorant les condicions de vida a la ciutat, fent més treball comunitari en salut i fomentant estils de vida saludables en tota la població, segons ha explicat la Regidoria de Salut Pública. El Pla preveu la participació ciutadana i compta amb el suport econòmic i tècnic de la Diputació de Barcelona. Aquest va ser el punt més destacat que va tractar el darrer Consell Municipal de Salut que es va celebrar el dimecres 24 de febrer.

El Pla Local de Salut consensua els objectius a assolir en salut pública al municipi i planifica de manera concreta les accions que es desenvoluparan, especialment en tot allò referent a l‘impuls de nous projectes i millora dels existents. Aquest esforç de planificació que suposa el Pla Local de Salut no el fa l‘Ajuntament en solitari sinó que compta amb la participació de serveis, professionals i associacions que també intervenen en la salut a Santa Perpètua de Mogoda, segons ha destacat la regidora de Salut Pública, Sandra Gómez, que ha manifestat que “la ciutadania tindrà l’oportunitat de donar la seva opinió sobre la situació de la salut al municipi i detallar quins aspectes són prioritaris de millorar”.

La Regidoria de Salut ha informat que durant la primera quinzena del mes de març es portaran a terme enquestes ciutadanes a tots els barris de Santa Perpètua. Les entrevistes es faran a l’aire lliure i tindran una durada d’entre 5 i 8 minuts. Aquestes enquestes es portaran a terme sempre i quan la situació de la pandèmia ho permeti i es faran en tots els barris del municipi amb totes les mesures de seguretat, segons ha avançat la regidora. L’objectiu és conèixer de primera mà quina és la situació en quant a la salut de la ciutadania. Aquestes dades conjuntament amb altres de professionals i tècnics ajudaran a elaborar la diagnosi de salut.

El Pla Local de Salut parteix de cinc grans objectius com promoure entre les persones estils de vida saludables i capacitats per cuidar la pròpia salut, fer de la ciutat u lloc saludable per viure, reforçar el treball en xarxa i la cooperació comunitària en salut, reduir les desigualtats socials en la salut de les persones, garantint unes bones condicions de vida per a tothom i compensar els efectes de la Covid19 i consolidar els recursos que en un futur poden ajudar-nos a enfrontar altres emergències sanitàries. La perspectiva que adopta el Pla Local de Salut no es limita a les funcions del Servei de Salut Pública sinó que té en compte tot el que es pot fer i es fa per la salut des de diferents àmbits com pot ser l’esport, l’urbanisme, l’educació, entre d’altres. L’elaboració del Pla Local de Salut es troba en la fase inicial amb la diagnosi sobre la situació del municipi que fixa les condicions de vida a la ciutat (qualitat dels habitatges, mercat laboral, serveis sanitaris, urbanisme, medi ambient...), els estils de vida de la població (hàbits d’alimentació, descans, exercici físic), el desenvolupament comunitari en salut (el suport emocional i relacional amb que compten les persones, les associacions i la participació en salut) i la valoració dels recursos, serveis i polítiques actuals sobre salut.

La trobada del Consell Municipal de Salut, que es va celebrar de forma telemàtica, va comptar amb la participació de la regidoria de Salut, del director de la Fundació Sanitària Mollet, Jaume Duran, i del director de l’Equip d’Atenció Primària (EAP) de Santa Perpètua, Eduard Carrión a més d’altres professionals i responsables sanitaris, i representants d’entitats perpetuenques de l’àmbit de la salut

El Pla Local de Salut consta de quatre fases. La primera és l’elaboració de la diagnosi sobre la situació de la salut que recopilarà dades demogràfiques, prevalença de malalties i la valoració dels recursos, serveis i polítiques actuals sobre salut. La segona correspon al Pla d’acció, que validarà la diagnosi i consensuarà els objectius de millora prioritaris en salut, a partir de grups de diàleg amb diferents grups de contrast com equip tècnic municipal, representants polítics, entitats i el Consell Municipal de Salut, segons ha explicat la regidora Sandra Gómez. En funció dels objectius prioritzats, es crearan grups de treball per proposar i escollir les accions que donaran contingut als objectius de salut. En la tercera fase es presentarà un document provisional per a la seva discussió i introducció d’esmenes amb els grups de contrast. Un cop validat, es presentarà el document final al Ple per a la seva aprovació formal. Així mateix, es farà difusió del Pla a tota la població. Un cop aprovat, s’iniciarà la quarta fase amb la posada en marxa, que anirà acompa nyada d’un grup impulsor tècnic, encarregat de liderar i avaluar les actuacions.


Foto:Mostrador d’atenció del CAP La Florida / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]