hola

L'AMPA de l'Escola Bressol L'Espiga considera que la justificació del tancament del centre educatiu el proper curs "ha estat carregada d'insensibilitat vers els infants i les seves famílies". En un comunicat, l'entitat manifesta que "s'ha posat en evidència la priorització de fons públics justificant que ha baixat la natalitat i no és rendible continuar mantenint el servei". L'associació ha obert a change.org una recollida de signatures per reclamar que no es tanqui el centre educatiu i ha anunciat mobilitzacions. L'Ajuntament ha anunciat aquesta setmana que el proper curs no oferirà places a l'Espiga a causa de la baixa natalitat i que les escoles bressol Can Folguera i Els Pins assumirà la demanda.

L'AMPA recorda que aquest equipament és relativament nou i que presta servei a moltes famílies des de fa anys, que ajuda a la conciliació familiar i laboral, i que "segurament moltes famílies la necessitaran també en un futur proper". A més, considera que les altres dues escoles bressol tenen instal·lacions més antigues i estan més allunyades i" això repercuteix en què moltes famílies no els sortirà a compte i es veuran obligades a cercar altres alternatives".

La reubicació, segons l'entitat, afectarà l'augment de la ràtio dels infants a les aules de la resta d'escoles bressol i "això comporta una educació de menys qualitat". A més assenyala que, "una vegada més, no s'ha pensat que molts d'aquests infants tenen germans grans que estan escolaritzats a les escoles del voltant (Santa Perpètua i Santiga)", i afegeix que "no es pensa ni en els infants, ni en les famílies, ni en el problema logístic que implica el tancament de l'Espiga".

L'entitat considera que com no s'oferirà cap plaça en les properes inscripcions comportara que "tampoc pot haver-hi una previsió real de la demanda de l'Escola".

L'AMPA destaca el compromís i el treball que han realitzat les mestres de l'escola, així com "l'esforç que fan dia a dia, per cuidar dels nostres petits, per donar-nos aquesta confiança de poder deixar les nostres criatures en un lloc segur, de respecte i afectivitat". I consideren que "no es mereixen el tracte rebut per part de l'administració, ja que tampoc els hi asseguren reubicació en la resta de centres".

L'AMPA l'Espiga clou el comunicat afirmant que "no estem disposades acceptar el tancament de l'escola bressol, la nostra lluita no ha acabat, seguirem denunciant les polítiques de qui governa contra els seus propis ciutadans malbaratant els recursos de totes i tots, i negant-nos un dret fonamental, com ho és, el dret a l'Educació de 0-3".


Foto: Escola Bressol Municipal L'Espiga / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]