hola

Les Associacions de Famílies de l’Alumnat AFA de les escoles Santiga i Els Aigüerols denuncien una discriminació i un tracte diferent de Serveis Territorials del Vallès Occidental cap a l’alumnat en el moment d’escollir centre de Secundària.

El curs vinent 2021-2022, la Generalitat de Catalunya posarà en marxa dues línies de primer d’ESO en el nou Institut Escola que sorgirà de la fusió de les actuals escoles Els Aigüerols i Santiga. Aquests alumnes tindran les seves aules a l'actual edifici de l'escola Santiga, mentre que l'alumnat de Primària i Infantil de l'Escola Els Aigüerols es mantindrà en l'actual ubicació fins que el curs 2022-2023, segons la previsió de la Generalitat, ja estigui feta l’ampliació de les instal·lacions. El projecte educatiu del nou Institut Escola i el professorat de Secundària són dos temes que s’estan treballant però no estan tancats i les obres necessàries tampoc tenen data d’inici.

La Generalitat va anunciar la seva decisió de començar la fusió per al primer de l’ESO el mes de gener de 2021 i el 9 de març va explicar els criteris per a la preinscripció, vuit dies abans de l’inici d’aquest tràmit. Les Afa de les Escoles Santiga i Els Aigüerols s'han trobat amb una estranya situació ja que l’actual alumnat de les escoles que convergeixen en el nou Institut Escola no tenen les mateixes condicions.

L’alumnat de l’Escola Els Aigüerols haurà de fer el tràmit de la preinscripció i manté l’adscripció als dos instituts públics de la ciutat, en canvi l’alumnat de l’Escola Santiga no té aquesta adscripció i això significa que té menys opcions d'entrar en un dels instituts públics si no vol continuar al centre. Davant d’aquesta situació la comunitat educativa de l’Escola Santiga demana mantenir les adscripcions a tots els instituts públics de la ciutat, com ha afirmat la presidenta de l'AFA de l'Escola Santiga, Anna Boada.

Les dues AFA insisteixen que en tractar-se d’un mateix projecte de fusió les condicions haurien de ser igualitàries per als dos centres. A més es dona la circumstància que per aquest període de preinscripció som l’única escola pública del municipi que només pot escollir mantenir-se en el centre actual per fer Secundària Obligatòria.

L’AFA de l’Escola Santiga ha demanat la intervenció de l’Ajuntament davant de Serveis Territorials per tal d’aclarir i revertir aquestes condicions. La Regidoria d'Educació va reunir a les famílies implicades, però la decisió és de la Generalitat. Anna Boada ha explicat que Serveis Territorials els ha comunicat que tenen el compromís que si fos necessari ampliarien un grup més en l'institut si hi haguessin més peticions de les previstes. Tot i això, la presidenta de l'AFA Santiga apunta que les famílies es troben amb la incertesa d'obtenir plaça en el centre de Secundària desitjat si opten per no continuar al centre.

La presidenta de l'AFA Santiga ha insistit que el projecte d'Institut Escola agrada, però que el que es demana és estar en igualtat de condicions amb les altres escoles públiques.

Les AFA de les escoles Santiga i Els Aigüerols demanen a Serveis Territorials del Vallès Occidental que l'alumnat de sisè del Santiga pugui escollir centre de Secundària. L'any vinent es posarà en marxa l'Institut-Escola resultant de la fusió dels dos centres, però l'alumnat dels Aigüerols tindrà punts per accedir als altres dos instituts públics de la localitat i l'alumnat del Santiga no.

 

Foto; Escola Santiga / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Els robatoris en habitatges baixen un 46,6%
19 Abr 2024 09:52 - RedaccióEls robatoris en habitatges baixen un 46,6%

Els robatoris en habitatges van baixar un 46,6% durant el 2023. Aquesta és una de les dades destacades [ ... ]

Joves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block
19 Abr 2024 09:48 - RedaccióJoves del municipi organitzen aquest dissabte la primera fira urbana Block

Aquest dissabte 20 d’abril veu la llum la primera de les propostes sorgides de l’assemblea Fènix. [ ... ]

Més de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar
19 Abr 2024 09:30 - RedaccióMés de 250 alumnes del municipi participen a la I Jornada esportiva escolar

Més de 250 infants de cinquè de Primària de les escoles de Santa Perpètua van prendre part aquest [ ... ]