hola

El Conseller d’Educació, Josep Bargalló va visitar divendres l’Escola Santiga conjuntament amb l’alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia i el regidor d'Educació, Pere García. Al pati del centre,es van reunir amb la directora del centre, Belén Santamaría, i el director de l'Escola Els Aigüerols, Robert Compta. A la trobada també va participar el el director dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental, Jesús Viñas.Tots dos centres es fusionaran de cara al curs 2022-2023. L’Escola Santiga també es convertirà el proper 2021-2022 en un institut escola per creixement de la secundària. El curs actual té una matrícula de 241 alumnes entre P3 i 6è de primària, segons ha informat el Departament d'Educació i de cara al proper curs oferirà també el primer curs de l’ESO.El nou institut escola disposarà de dues línies. Ara els dos centres només ofereixen una línia d’infantil cadascun.

Josep Bargalló va destacar que per Santa Perpètua "és una opció molt positiva que consolida el mapa escolar i permet treballar el futur d’una manera molt clara, amb corresponsabilitat entre el Govern i l’Ajuntament" i va afegir que "per les dues escoles, d’entrada, hi ha una part de dol, perquè cadascuna perd el seu projecte singular, però hi ha una part d’il·lusió, perquè poden construir un projecte nou”. Bargalló va expressar que durant la trobada es va parlar de futures obres i de la plantilla de Secundària, entre d'altres qüestions.

Amb la fusió dels dos centres al curs 2022-2023, caldrà dur a terme obres d’ampliació i millora “per tenir tot l’alumnat d’ESO amb totes les condicions que demana l’ESO, els laboratoris, els espais específics" però de cara al proper Bargalló va afirmar que no seran necessàries obres, i va afegir que "tenim l’avantatge que és una escola de dues línies que ara té una , que tenim el pressupost aprovat i que disposem del temps per fer les millores. L’avantprojecte està treballat conjuntament i s’està treballant en el projecte per part dels arquitectes”

L'alcaldessa de Santa Perpètua, Isabel Garcia, va explicar que "és una oportunitat per Santa Perpètua" aquest nou projecte d'institut escola i va agrair a la Conselleria d'Educació que "hagi posat totes les eines per què aquest projecte sigui un èxit".

Isabel Garcia també va manifestar el seu agraïment als directors de les escoles Els Aigüerols i Santiga per la seva predisposició a la fusió de tots dos centres i desitja que les famílies valorin aquesta nova oportunitat educativa que disposen a Santa Perpètua.


Foto: Un moment de la trobada al pati de l'escola Santiga / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]