hola

El Fons Català de Cooperació ha llençat la campanya ‘Per un planeta on puguem viure, defensa la cooperació’ amb l’objectiu de visibilitzar la situació de crisis climàtica en la qual es troba el planeta i reforçar la importància de la cooperació municipalista a l’hora de donar suport a iniciatives que treballin per la sostenibilitat i la vida del planeta.

Els dos projectes més importants d’aquesta campanya són la gestió urbana per al maneig integral dels recursos hídrics a la regió de Trifinio, a Centreamèrica, i la creació d’alternatives socioeconòmiques dins la cadena de valor de les energies renovables per fer front al canvi climàtic a Gàmbia.

La iniciativa coincideix amb el Dia de la Terra que se celebra avui 22 d’abril i amb aquesta el Fons pretén demostrar l’experiència que tenen els municipis catalans en la implantació de polítiques per gestionar de manera més eficient l’energia i produir-la a través de fonts renovables. Tal com explica l’organització, els ens locals són imprescindibles perquè hi hagi un desenvolupament just i a l’abast de tothom. Els ajuntaments catalans estan elaborant plans d’adaptació ambiental molt útils per altres comunitats en relació amb la disminució de la contaminació, la cura de la biodiversitat o la disposició de més recursos hídrics.

Aquesta acció és una de les iniciatives que formen part de la campanya del Fons Català ‘Defensa la cooperació’. L’objectiu és visibilitzar, fins a l’octubre del 2021, els eixos més estratègics de treball de la cooperació municipalista que són el gènere, el clima, la salut, el refugi i l’educació.

La campanya del Fons Català de Cooperació es pot seguir a través del hashtag #DefensaLaCooperacio i de les xarxes socials de l’organització.

 

Foto: Imatge del projecte del Fons Català a Gàmbia / Fons Català de Cooperació

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]