hola

La Deixalleria Municipal és un equipament destinat a la recollida selectiva de productes en desús per a la seva reutilització i de residus que no es recullen al carrer per a tractaments posteriors. L’Ajuntament de Santa Perpètua entrega una targeta identificativa a les persones titulars d’un domicili per tal que en puguin fer ús. En els darrers quatre mesos, s’han dut a terme unes obres a la Deixalleria amb l’objectiu de millorar el seu funcionament global. L’equipament es troba situat als carrers del Ripollès i del Penedès del polígon Can Bernades-Subirà i el seu horari és de dilluns a divendres de 9 a 13 h i de 15 a 18 h i els dissabtes de 9 a 14h. Un altre dels serveis que ofereix és la recollida d’andròmines, el Telefonet 935449191 i el Reutilitza.

Les millores més visibles de la Deixalleria Municipal són la nova oficina i serveis per al personal, l’adequació d’espais i la renovació de la senyalització. Les oficines i les dependències del personal estaven ubicades fins ara en un mòdul prefabricat d’uns 12,5 metres quadrats. Ara en el mateix emplaçament s’ha aixecat un petit edifici de gairebé 21 metres quadrats des d’on el personal pot fer la seva feina amb millors condicions laborals.

La resta de treballs han consistit en millores de desguàs per donar solució a un problema d'acumulació d’aigua de pluja a la part baixa del pati exterior; l’ampliació dels magatzems de residus especials, reutilitzables i aparells elèctrics i electrònics, i el tancament amb portes corredores del magatzem de grans electrodomèstics. També s’han fet actuacions per eliminar el risc de vessament d’olis i millorar el sistema contra incendis. Per últim, s’han instal·lat set nous rètols metàl·lics serigrafiats amb diferents pictogrames segons el seu ús i s’ha augmentat el parc de contenidors amb quatre nous que s’han afegit als catorze contenidors de tipus banyera de 30 m3 cada un que ja disposava la Deixalleria Municipal.

L’actuació, executada per Sinergis (Grup Motjè SL), ha comptat amb un pressupost de 99.978,14 euros. L’Agència de Residus de Catalunya va atorgar una subvenció per aquesta obra de 78.530 euros.

L’Ajuntament de Santa Perpètua recorda que tots els domicilis han de pagar la taxa municipal de residus, però que segons l’ús que es fa de la Deixalleria s’obtenen bonificacions. Per a aquelles persones que facin de tres a cinc aportacions, la reducció en la taxa és del 5%, si es fan entre sis i deu, 15% i a partir d’onze és d’un 20%. Per això és molt important presentar la targeta identificativa al personal de la Deixalleria.

La Deixalleria reactiva el servei Reutilitza

El servei Reutilitza pretén reutilitzar objectes en bon estat de conservació i funcionament que els usuaris aporten a la Deixalleria amb la intenció de volerlos donar una segona vida.

Segons l’estat de l’objecte, s’introdueix amb un número de referència al programa Reutilitza que es pot consultar al web municipal staperpetua.cat. Allà els usuaris s’han d’identificar amb el número de targeta de la deixalleria i el DNI i poden veure i triar els objectes que volen reutilitzar. Un cop es demana, l’usuari disposa de tres dies per retirar-lo personalment de la Deixalleria i haurà de signar un document en el qual es compromet a fer un bon ús i on especifica que no està permesa la revenda d’aquest objecte. Si s’incompleix quedarà fora de cessions posteriors.

Aquest servei té diversos objectius: ambiental, ja que allarga la vida dels objectes i contribueix a la reducció de producció de nous béns que demandin  recursos  naturals i energia; social, perquè poden ajudar a persones amb necessitats i en situació de vulnerabilitat social; i econòmic perquè disminueix el cost del transport i tractament de residus en les plantes especialitzades.

 

Foto: Noves oficines de la Deixalleria Municipal / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]