hola

Una galeria virtual amb un recull d’imatges dels diferents centres cívics, un joc online amb preguntes sobre la Xarxa i diferents vídeos d’entitats on parlen d’aquests equipaments de proximitat són algunes de les activitats que es programaran per commemorar durant aquest any el 30è aniversari de la Xarxa de Centres Cívics Municipals. La campanya comença avui el 7 de maig al Facebook @XarxaCivicsSPM. La Regidoria de Cultura vol organitzar un espectacle presencial a l’estiu per cloure la programació, però tot dependrà de l’evolució de la pandèmia. La Xarxa de Centres Cívics Municipals disposa de sis equipaments distribuïts pels barris de la Creueta, la Florida, Can Folguera, Can Taió, Mas Costa i Centre Vila (El Vapor). El 25 de novembre de 1990 es va inaugurar el primer, el de la Creueta. El Vapor va ser el darrer centre cívic a sumar-se a la Xarxa, l’any 2005.

El regidor de Cultura, Marçal Solà, recorda que Santa Perpètua va ser dels municipis pioners a apostar per aquests equipaments de proximitat que han estat nuclis de vida social, cultural i reivindicativa dels barris i, a la vegada, han sumat per construir una xarxa més forta de relació entre la ciutadania. En aquest sentit expressa que són “contenidors d’activitats i de moviments veïnals” i afegeix que “és un punt on es fa xarxa veïnal” i són equipaments importants per a l’associacionisme. Solà explica que l’aniversari arriba “en un moment complicat” a causa de la pandèmia i “res té a veure amb la programació” que s’havia dissenyat amb les taules de centre i les entitats “amb moltes activitats i molta presència”. Malgrat la situació, el regidor assenyala que s’ha planificat una festa adaptada. Marçal Solà també ha volgut “posar en valor el paper de les entitats en aquests 30 anys de centres cívics”, ja que una part important de les activitats que es desenvolupen són organitzades per les mateixes entitats. Per últim, ha volgut agrair la feina feta per tots els treballadors i treballadores de la Xarxa durant aquestes tres dècades i, sobretot, durant la situació de pandèmia ja que han estat a prop de la ciutadania.

Foto: Imatge d’arxiu de la celebració dels 25 anys de la Xarxa de Centres Cívics / Josep Cano

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

Santa Perpètua commemorarà el 30N el Dia Internacional de la Ciutat Educadora
29 Nov 2023 11:22 - RedaccióSanta Perpètua commemorarà el 30N el Dia Internacional de la Ciutat Educadora

Santa Perpètua de Mogoda commemorarà el 30N el Dia Internacional de la Ciutat Educadora. L’acte [ ... ]

L'APP de la zona vermella registra més de 3.500 estacionaments durant les tres primeres setmanes
29 Nov 2023 09:38 - RedaccióL'APP de la zona vermella registra més de 3.500 estacionaments durant les tres primeres setmanes

Durant les tres primeres setmanes de funcionament de l'app de la zona vermella i de la zona de càrrega [ ... ]

Santa Perpètua rep una subvenció per iniciar el Pla Educatiu d'Entorn
29 Nov 2023 11:08 - RedaccióSanta Perpètua rep una subvenció per iniciar el Pla Educatiu d'Entorn

Santa Perpètua està en disposició d'iniciar al Pla Educatiu d'Entorn després de rebre la subvenció [ ... ]