hola

Més de 280 quilos de deixalles es van recollir ahir en l'activitat organitzada per l’Aula del Parc que s’emmarcava a la jornada europea de neteja d'espais naturals ‘Let’s clean up, Europe!’. En el cas de Santa Perpètua, la quarantena d'assistents van netejar els abocaments fets a la riera de Caldes. L'Aula del Parc va comptar amb la col·laboració de l’entitat local Residu Zero.

El que més es van recollir van ser tovalloletes, 178 quilos; de la fracció rebuig 47,9 quilos; 30,4 quilos d'envasos de plàstic; 2,95 quilos de vidre; 2,3 quilos de paper i cartró i dos neumàtics (25 quilos). En total 286,55 quilos. Aquesta activitat formava part de la campanya europea que es va desenvolupar a tot el continent i que té l’objectiu de conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges i marges de rius, entre altres espais.

A Santa Perpètua és el segon any que l'Ajuntament de Santa Perpètua organitza l'activitat, com va recordar el regidor de Medi Ambient, Joan Martínez.En aquesta jornada de neteja de la riera s'ha comprovat com les tovalloletes són un greu problema. Martínez ha recordat que l'Ajuntament ha fet instal·lar tres sobreeixidors per evitar que aquelles que es llencen de manera incorrecta al clavegueram arribin a la riera.

El regidor de Medi Ambient ha lloat la tasca periòdica de neteja que fa l'entitat Residu Zero SPM, ha recordat que l'Ajuntament realitza l'eliminació d'espècies invasores i ha subratllat que els rius i rieres catalanes són responsabilitat de l'Agència Catalana de l'Aigua. Joan Martínez creu que si cada ciutadà veies un dia què suposa llençar algun residu a la natura, seria més fàcil conscienciar perquè no es fes.

D'altra banda, la secretària de Residu Zero SPM, Mireia Fernández, ha explicat que la majoria de residus localitzats i netejats de la riera són producte de l'incivisme, com llaunes, i sobretot tovalloletes. Fernández ha destacat que cal fer molta pedagogia amb els infants perquè ells són el futur i als que els deixarem una natura o una altra.


Foto: La jornada europea de neteja d'espais naturals a Santa Perpètua es va realitzar a la riera de Caldes / L'informatiu 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

El podcast SPM és Voluntariat compleix un any
05 Des 2023 13:53 - RedaccióEl podcast SPM és Voluntariat compleix un any

El Punt de Voluntariat i la Regidoria de Comunicació de l’Ajuntament de Santa Perpètua continuen [ ... ]

Taller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc
05 Des 2023 13:40 - RedaccióTaller d’embolcall amb teles per tancar la temporada del’Aula del Parc

L’Aula del parc clou la temporada el diumenge 10 de desembre amb el taller familiar Embolcalla amb [ ... ]

Entra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida
04 Des 2023 12:36 - RedaccióEntra en funcionament el nou dipòsit d'aigües de La Florida

Els treballs per posar en marxa el nou dipòsit d’aigües de la Florida han finalitzat i després [ ... ]