hola

Coincidint amb el Dia Internacional de la Infermeria, aquest 12 de maig el Fons Català de Cooperació ha llençat la campanya 'Per un sistema de salut públic, defensa la cooperació'. Segons informa el Fons en un comunicat, l'objectiu de la iniciativa del mes de maig és visibilitzar que la salut no és només tenir bons hospitals i els millors tractaments, sinó que consisteix en un seguit de factors que han de ser tractats des de l'àmbit local. Aquest dret ha d'estar present a tot arreu, ja que la salut no pot ser-hi només a alguns territoris.

El Fons, amb aquesta campanya, explica que la bona alimentació, la higiene, la qualitat de l'aire o l'habitatge són elements que determinen l'esperança de vida i que incideixen en la prevalença de la majoria de malalties. Els municipis han de defensar el dret a la salut treballant en l'àmbit comunitari pel que fa a la qualitat de l'aigua, prevenint mals hàbits, proporcionant informació sobre la planificació familiar o ajudant en la detecció de pràctiques perilloses que es duen a terme en l'actualitat com l'ablació. L'entitat reivindica la cooperació municipalista per disposar d'un sistema de salut bàsic i treballar sobre els factors socials i econòmics per construir el dret a la salut.

L'organització de cooperació porta a terme alguns projectes en aquest àmbit. El Fons treballa amb Gàmbia per empoderar i desenvolupar les capacitats d'estudiants i professionals de la salut per la prevenció de la Mutilació Genital Femenina i per analitzar les conseqüències que aquesta pràctica té per la salut de les dones. A més, l'entitat treballa per mantenir un laboratori per la producció local de medicaments als campaments de refugiats sahrauís a Tindouf, a Algèria. El Fons també col·labora amb el centre de desenvolupament integral per a persones amb discapacitat a Nicaragua.

 

Foto: El Fons treballa en la producció de medicaments a Tindouf / Fons Català de Cooperació

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]