hola

L’Escola d’Adults Can Folguera ha obert el període per demanar cita prèvia per a fer les preinscripcions per al curs escolar 2021-2022. La convocatòria oficial de la Generalitat s'ha establert entre els dies 21 i 29 de juny, però el centre perpetuenc ofereix assessories prèvies per facilitar el tràmit a totes les persones interessades. Les primeres assessories es programaran a partir del 31 de maig.

El centre ofereix cursos d'ensenyament bàsics. La formació instrumental, que és la formació equivalent a Primària, a dos nivells diferents 1 i 2; i el graduat en educació secundària GESO1 i GESO2 en horari de tarda vespre. Els alumnes que acaben tenen el títol oficial d'ESO. Les persones que tenen EGB passen directament a GESO2 i es poden fer proves de nivell per acreditar algunes matèries.

L'Escola d'Adults Can Folguera també prepara persones amb ESO o sense ella per superar les proves d’accés a cicles formatius de grau superior. Aquesta preparació te durada d'un curs escolar.

Pel que fa a idiomes, l'Escola d'Adults Can Folguera ofereix sis grups d'anglès, dos de cada grup en horari de matí i tarda i tres grups de francès, un de cada nivell. Aprovar el nivell 3 dels centres d'adults és un A2 i és homologable a escoles oficials d'idiomes, per tant podrien passar a fer un tercer de l'EOI. L'Escola d'Adults Can Folguera també ofereix català i castellà per a persones nouvingudes i principiants.

Altra opció a estudiar a l'Escola d'Adults és informàtica a nivell usuari de quatre nivells. Competic inicial i Competic 1, 2 i 3 que incorporen un títol que és equivalent al certificat ACTIC (acreditació de competències en tecnologies de la informació i la comunicació). De Competic 2 hi ha dos grups. Un totalment presencial i un altre semipresencial.

Per tal de demanar cita prèvia cal trucar al 93 574 05 10 dilluns, dimarts, dimecres i dijous de 15 a 18 hores i els dimecres i divendres de 9.15 a 11 hores. L'Escola d'Adults està situada a la Granja Soldevila.

El director de l'Escola d'Adults Can Folguera, Julio Lasobras, ha explicat que l'escola comença ara amb les preinscripcions "per facilitar als possibles nous alumnes fer les proves de nivell d'alguns ensenyaments i poder prendre decisions acurades sabent ja quines serien els horaris per poder comprovar si realment al setembre podran fer matrícula perquè tot els encaixi". Per als estudis d'idiomes les proves de nivell es fan ara, mentre que per a GESO es faran al setembre.

Satisfacció pel desenvolupament del curs

L'Escola d'Adults Can Folguera informa que aquest curs atípic marcat per la pandèmia de la Covid-19 s'ha saldat satisfactòriament per part del centre educatiu ja que no s'ha registrat cap confinament de grup. El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya va fixar unes normes molt estrictes ja que s'havia de mantenir un metre i mig de distància entre alumnat.

Les persones assistents havien de dur en tot moment les mascaretes i es feia neteja de mans a l'entrada i la sortida i ells mateixos desinfectaven taula i cadira a l'entrar a l'aula. Les sessions es van espaiar per deixar més temps entre sessions i evitar que l'alumnat es creués. El director de l'Escola d'Adults Can Folguera, Julio Lasobras, ha detallat les mesures fixades per la Generalitat.

Lasobras està molt satisfet perquè no ha calgut fer cap confinament de grup, tot i que insisteix que com que les classes de grup no són continues de dilluns a divendres disminueix les possibilitats de contagi.

Aquestes mesures sanitàries han fet reduir el nombre d'alumnes per aula i ha provocat la reconversió d'alguns ensenyaments en semipresencials. El director de l'Escola d'Adults Can Folguera considera que s'ha pogut desenvolupar un curs amb certa normalitat i fent-se en la modalitat presencial que és la que més desitja el seu alumnat.

Julio Lasobras està a l'espera de rebre les instruccions de com serà el curs vinent, però ell és optimista perquè la vacunació avança i l'alumnat de l'escola és majoritàriament de franges d'edat que ja estan vacunades. El director de l'Escola d'Adults Can Folguera creu que l'ús de mascaretes continuarà, com a mínim a l'inici del curs, però espera que la distància entre alumnes sigui menor per poder oferir més places.


Foto: Pancarta de promoció del nou curs de l'Escola d'Adults / L'Informatiu

 

 

0
0
0
s2sdefault

Altres notícies

L’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021
29 Jul 2022 08:04 - NataliaL’OMIC augmenta en un 60% les resolucions favorables durant el 2021

  L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha augmentat en un 60% les resolucions [ ... ]

El Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments
29 Jul 2022 08:02 - NataliaEl Mercat tancarà del 8 al 21 d’agost per realitzar manteniments

El Mercat Municipal de Santa Perpètua romandrà tancat al públic entre el 8 i el 21 d’agost amb [ ... ]

Aquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua
28 Jul 2022 09:39 - NataliaAquest divendres finalitzen els Casals d’estiu de Santa Perpètua

El divendres 29 de juliol finalitzen les activitats infantils i juvenils de les diferents propostes [ ... ]